17.8 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
More

  Εταιρική Ευθύνη για την κοινωνική ευημερία από τη WIND Ελλάς

  Έχοντας υιοθετήσει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, η WIND υλοποιεί με συνέπεια την 15ετή στρατηγική της για Εταιρική Υπευθυνότητα, προκειμένου να συμβάλλει ενεργά και αποτελεσματικά στην προώθηση της ευημερίας του πληθυσμού, στην καταπολέμηση της φτώχειας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

  Apologismos 2016_B

  2010 – 2016, εξαετία επενδύσεων & κοινωνικής προσφοράς

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2016, την τελευταία εξαετία η WIND Ελλάς έχει συνεισφέρει στην εθνική οικονομία 4 δις. Ευρώ εκ των οποίων 1,1 δις. Ευρώ αφορούν σε φόρους, τέλη και ασφαλιστικές εισφορές που έχουν ενισχύσει θετικά τα δημόσια έσοδα.

  Παράλληλα, οι επενδύσεις της εταιρείας σε δίκτυα και υποδομές κινητής και σταθερής τηλεφωνίας για την περίοδο 2010-2016 ανήλθαν σε 600 εκατ. Ευρώ, διαμορφώνοντας το συνολικό ύψος των επενδύσεων που έχει υλοποιήσει από την ίδρυση της σε 2, 962 δις. Ευρώ. 

  Με πυξίδα την φροντίδα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως τα παιδιά, η WIND απέδωσε στη διάρκεια της εξαετίας 543.000 Ευρώ σε 43 ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς που βοηθούν και υποστηρίζουν παιδιά που έχουν ανάγκη.

  2016 –Αποτελέσματα 

  Ανάμεσα στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND στη διάρκεια της περσινής χρονιάς ξεχώρισαν:

  • Η συνέχιση της κοινωνικής προσφοράς μέσω του δρομικού κινήματος. Εκ μέρους των δρομέων που έλαβαν μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη και στους έξι αγώνες Run Greece σε όλη την Ελλάδα, η WIND προσέφερε 75.000 Ευρώ σε 10 ιδρύματα για παιδιά
  • Η ενδυνάμωση και ανάπτυξη των ανθρώπων της εταιρείας, οι οποίοι έλαβαν συνολικά 23.378 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης στο αντικείμενο τους
  • Η συνεισφορά στην αειφόρα ανάπτυξη του περιβάλλοντος μέσω της εξοικονόμησης 36 τόνων χαρτιού χάρη στην υιοθέτηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού e-bill καθώς και μέσω της εξοικονόμησης 000 κιλοβατώρων ηλεκτρικής ενέργειας από έργα σε κτίρια και εξοπλισμούς που αντιστοιχεί στις ανάγκες ηλεκτροδότησης ενός νησιού 600 κατοίκων για έναν χρόνο.

  Σχολιάζοντας την στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής ανανέωσε τη δέσμευση της WIND απέναντι στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της: «Θα συνεχίσουμε με την ίδια και μεγαλύτερη ορμή να εργαζόμαστε ώστε η επικοινωνία να είναι το όχημα που θα επιτρέπει στους συνδρομητές μας να εκπληρώνουν τις δυνατότητες τους στο έπακρο και να ζουν καλύτερα στην καθημερινότητα τους».

  Για τον Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας WIND 2016

  Ο ετήσιος Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2016 είναι ο δέκατος κατά σειρά που εκδίδει η WIND Ελλάς και καλύπτει την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2016.

  Για τον καθορισμό του περιεχομένου του Απολογισμού έχουν ληφθεί υπόψη τα αποτελέσματα της ανάλυσης της Ουσιαστικότητας, οι Αρχές και οι Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης, έτσι όπως ορίζονται από το Πρότυπο Global Compact των Ηνωμένων Εθνών και την Agenda 2030 αντίστοιχα, καθώς και οι κατευθυντήριες οδηγίες βασικού επιπέδου (“core”) της έκδοσης G4 των διεθνών Οδηγιών Έκδοσης Απολογισμών GRI (Global Reporting Initiative).

  Η έκδοση αυτή ακολουθεί τις αρχές του AccountAbility Principles Standard AA1000 και έχει λάβει Ανεξάρτητη Εξωτερική Διασφάλιση για την ακρίβεια, αξιοπιστία και αντικειμενικότητα των πληροφοριών που παρέχονται σε αυτήν.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles