20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    ΕΤΕΚ και ΤΕΠΑΚ προγραμμάτισαν σειρά διαλέξεων με θέμα: Η εφαρμογή της Οδηγίας Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων στην Κύπρο

    Σειρά διαλέξεων σε θέματα που ενδιαφέρουν τους μηχανικούς, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και σπουδαστές και ευρύτερα την κοινωνία, προγραμμάτισαν να διοργανώσουν το ΕΤΕΚ και το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018, με την πρώτη διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στο ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό και θα έχει ως κύριο θέμα «15 και πλέον χρόνια από την οδηγία για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, ιστορική αναδρομή υφιστάμενη κατάσταση και το μέλλον μπροστά». Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, μηχανολόγος μηχανικός και λειτουργός στην Υπηρεσία Ενέργειας.

    Στόχος της διάλεξης είναι να γίνει μια ιστορική αναδρομή για το συγκεκριμένο θέμα, παρουσίαση του status quo, των βασικών αλλαγών που επήλθαν με τη 2η αναθεώρηση της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων και η ανάδειξη ζητημάτων, προκλήσεων ή και θεμάτων τα οποία αφορούν το άμεσο και μεσοπρόθεσμο μέλλον. Μετά το πέρας της διάλεξης θα γίνουν σύντομες τοποθετήσεις επί του θέματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ και εκπρόσωπους της υπηρεσίας Ενέργειας και του ΕΤΕΚ και ακολούθως θα υπάρξει συζήτηση.

    Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του  2018, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το κείμενο της 2η αναθεώρησης της Οδηγίας για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων. Σε ότι αφορά την Κύπρο, η εφαρμογή της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων από το 2007 έχει αλλάξει άρδην το σκηνικό του κατασκευαστικού τομέα, αλλά και του τομέα των δομικών υλικών. Ωστόσο τα ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή της Οδηγίας είναι πολλά και αναζητούνται οι ανάλογες λύσεις. Τέλος, να σημειωθεί ότι η διάλεξη είναι ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles