21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    «Έτερος Εγώ: Κάθαρσις» – Μια διεισδυτική ματιά στη σειρά της COSMOTE TV που αλλάζει τα δεδομένα!

    «Κάθαρσις», ένας αρχαιοελληνικός όρος που είναι σύμφυτος με τον εξαγνισμό της ψυχής, με την αποβολή των βλαβερών εκείνων στοιχείων που αποτελούν κομμάτι της πάντοτε εύθραυστης ανθρώπινης φύσης και ύπαρξης. Κάθαρση για την ψυχή σημαίνει και την απενοχοποίηση της από τη τραγική της μοίρα, καθώς η ψυχή «καθαίρεται», εξαγνίζεται, αλλάζει και μετουσιώνεται σε κάτι νέο και διαφορετικό. Η «Κάθαρση» αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της αρχαίας τραγωδίας, αποτελώντας συχνά τον τραγικό επίλογο της, τη στιγμή εκείνη που ο κεντρικός ήρωας, ύστερα από τα πάθη και τις αδυναμίες του «καθαρίζει» την ψυχή του και εξυψώνεται στα μάτια του θεατή. Αποκρυπτογραφώντας λοιπόν τον παραπάνω ορισμό, μπορούσαμε να είμαστε υποψιασμένοι για το τι ακριβώς θα παρακολουθούσαμε στον δεύτερο κύκλο του «Έτερος Εγώ», της πετυχημένης σειράς της COSMOTE TV που κυριολεκτικά κάνει τις πολυδάπανες και πολυδιαφημισμένες αντίστοιχες παραγωγές του Netflix να… τρέμουν!

    H πρώτη σεζόν του Έτερος Εγώ (“Χαμένες Ψυχές”) απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς (κι όχι άδικα), καθώς το project του Σωτήρη Τσαφούλια απέχει έτη φωτός από οτιδήποτε φέρει ελληνική υπογραφή στις σειρές με αστυνομικό περιεχόμενο. Ρεαλισμός, προσοχή στη λεπτομέρεια, υψηλό επίπεδο παραγωγής, σενάριο που σε κρατάει μπροστά από την οθόνη σου με κομμένη την ανάσα και χαρακτήρες που μοιάζουν πολλές φορές σαν έρμαια της τραγικής μοίρας που τους περιβάλλει, συνθέτουν την εικόνα μιας σειράς που ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη. Ο δε δεύτερος κύκλος της, που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και τα 8 του επεισόδια σε έναν απίστευτο back-to-back Μαραθώνιο στο COSMOTE TV SERIES HD, δεν σας κρύβουμε ότι επιβεβαίωσε απλά τους λόγους που το Έτερος Εγώ, ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα (πότε φτάσαμε από τις 18:00 μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ούτε που το πήραμε… είδηση).

    Ο Σωτήρης Τσαφούλιας ενώνει με μαεστρικό τρόπο την σκηνοθετική οπτική του με την δυναμική πένα της Κατερίνας Φιλιώτου και το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί για μια ακόμη φορά μια ξεχωριστή εμβάθυνση στην ανθρώπινη φύση. Στο νέο κύκλο, παλιοί χαρακτήρες επιστρέφουν, ενώ νέοι ήρωες ανακατεύουν την τράπουλα. Σύμφωνα με το story, μία σειρά δολοφονιών με θύματα φοιτήτριες έρχεται να ταράξει τους Πανεπιστημιακούς κύκλους. Ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης έρχεται αντιμέτωπος με τις αστυνομικές αρχές, καθώς βασικός ύποπτος θεωρείται ο υποψήφιος Πρύτανης, συνεργάτης και φίλος του, Ηλίας Βελισσαράτος, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Όσο η ιστορία εκτυλίσσεται, οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη και μία καλοστημένη πλεκτάνη που συνδέει όλες τις υποθέσεις αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια. Τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα, ενώ για μια ακόμη φορά τα φαινόμενα απατούν σε ένα γοητευτικό κυνήγι ανάμεσα στη γάτα και στο ποντίκι.

    Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιστρέφουν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως καθηγητής Λαϊνης, o Πέτρος Λαγούτης ως υπαστυνόμος Παντελής Σκλαβής, η Βίκυ Παπαδοπούλου, που υποδύεται τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στεργίου, αλλά και ο Μάνος Βακούσης ως ο εν αποστρατεία ταξίαρχος της αστυνομίας, Απόστολος Μπαρασόπουλος. Τον ρόλο του νέου Προϊστάμενου του τμήματος ανθρωποκτονιών Νίκου Βανόρτα αναλαμβάνει ο Τάσος Νούσιας. Επίσης, ο Σπύρος Παπαδόπουλος επιστρέφει ως Υποστράτηγος της Αστυνομίας. Η Κατερίνα Διδασκάλου, η Μελισσάνθη Μαχούτ και ο Δημήτρης Καπετανάκος, υποδύονται για ακόμα μία φορά την γενετίστρια Ελένη Μαρούδα, την Τόνια, και τον Άλκη Μασάτο, αντίστοιχα. Νέες προσθήκες στο καστ, ο Ορφέας Αυγουστίδης (Μελέτης Κροκίδης), ο Γεράσιμος Γεννατάς (Γρύπας), και η Άννα Μενενάκου, ως αστυνόμος Μάρθα Καρρά. Στη σειρά συμμετέχουν ακόμα οι: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Κόρα Καρβούνη, Πολύδωρος Βογιατζής, Μυρτώ Αλικάκη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Χρήστος Σαπουντζής, Κωνσταντίνος Τζούμας κ.ά.

    Χωρίς αμφιβολία, η σειρά «Έτερος Εγώ – Κάθαρσις», αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα της δυναμικής που μπορεί να έχει η ελληνική τηλεοπτική σκηνή. Με το ταλέντο και το μεράκι να περισσεύουν και την υποστήριξη της COSMOTE TV έχουμε πλέον στα χέρια μια αστυνομική σειρά, για την οποία μπορούμε όλοι να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Σε περίπτωση που δεν προλάβατε το μαραθώνιο της COSMOTE TV, στο ειδικό κανάλι series δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα μέσα από τη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV Plus, ενώ από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου (και κάθε Δευτέρα), το «Έτερος Εγώ – Κάθαρσις θα προβάλλεται στις 23:00 και από το COSMOTE SERIES HD. Απλώς… δεν γίνεται να το χάσετε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles