18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Έτερος Εγώ: Νέμεσις –Είδαμε τα 2 πρώτα επεισόδια και ένα είναι σίγουρο… ο νέος κύκλος θα γράψει ιστορία!

    To 2017 η ταινία «Έτερος Εγώ» μας συγκλόνισε και μας «μύησε» στον ξεχωριστό κόσμο που οραματίστηκε και υλοποίησε ο Σωτήρης Τσαφούλιας. Και εάν κάποιοι αναφέρουν πολύ σωστά ότι η αρχή είναι το «ήμισυ του παντός», το κινηματογραφικό «Έτερος Εγώ», λειτούργησε αναμφίβολα ως το καλύτερο πρελούδιο για να κινηθούν τα γρανάζια ενός ευρύτερου story αλλά και να τεθούν οι βάσεις για τους δύο εκπληκτικούς τηλεοπτικούς κύκλους («Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» και «Έτερος Εγώ: Κάθαρσις»), οι οποίοι αποθεώθηκαν από το κοινό και απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές. Με το τέλος του 2ου κύκλου να αφήνει πολλές ανοικτές πληγές αλλά και πλήθος από αναπάντητα ερωτήματα, ο 3ος κύκλος της δημοφιλούς σειράς (που όπως και οι προηγούμενοι θα προβληθεί αποκλειστικά στην COSMOTE TV), δεν θα μπορούσε παρά να έρθει ως φυσικό επακόλουθο...

    Εύλογα θα αναρωτιέστε ποιοι είναι οι λόγοι που τo σύμπαν του «Έτερος Εγώ» αγαπήθηκε τόσο πολύ: Ρεαλισμός, έμφαση στη λεπτομέρεια, υψηλό επίπεδο παραγωγής, all-star cast, συγκλονιστικές ερμηνείες, πρωτότυπο και γεμάτο ανατροπές σενάριο (που υπογράφει η Κατερίνα Φιλιώτου) που σε κρατάει μπροστά από την οθόνη σου με κομμένη την ανάσα και χαρακτήρες που μοιάζουν να πρωταγωνιστούν σε αρχαία τραγωδία και αποτελούν έρμαια της τραγικής μοίρας που τους περιβάλλει, συνθέτουν την εικόνα μιας σειράς που ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη. To γεγονός άλλωστε ότι έφτασε μέχρι το κατώφλι του Netflix, μόνο ως τυχαίο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

    Έχοντας τον τίτλο «Νέμεσις», η 3η σεζόν μας μεταφέρει τον απόηχο όλων των δραματικών γεγονότων που συνέβησαν ύστερα από την καταστροφική επιχείρηση «φιάσκο» της Ελληνικής Αστυνομίας στο Κερατσίνι, με την οποία έπεσε η αυλαία του 2ου κύκλου της δημοφιλούς σειράς. Κρίνοντας με βάση τον τίτλο της, μπορούμε να εικάσουμε ότι τα επεισόδια του νέου κύκλου θα περιστρέφονται γύρω από ένα ξεχωριστό παιχνίδι εκδίκησης και απονομής δικαιοσύνης. Η θεά Νέμεσι συνδεόταν στην αρχαιότητα αρχικά με την έννοια της δίκαιης διανομής, της ορθής μοιρασιάς που πρέπει να ασκείται από τους φορείς της νόμιμης εξουσίας. Ωστόσο, μεταγενέστερα συνδέθηκε και με την μεταφορική έννοια της θείας δίκης και της τιμωρίας που επιβάλλεται από μία ανώτερη δύναμη σε όποιον παραβαίνει τους ηθικούς νόμους. Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, στο νέο κύκλο του «Έτερος Εγώ» μπορούμε να αντιληφθούμε και να συμπεράνουμε ότι πολλά κομμάτια του puzzle που ξεκίνησε με το «Χαμένες Ψυχές», θα μπουν τελικά στη θέση τους.

    Με τον 3ο κύκλο να βρίσκεται προ των πυλών (τα νέα επεισόδια ξεκινούν την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου), η COSMOTE TV μας έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τα δύο πρώτα επεισόδια σε μια ειδική αποκλειστική προβολή και δεν σας κρύβουμε ότι για μια ακόμη φορά το «Έτερος Εγώ», θα σας συναρπάσει. Χωρίς να θέλουμε βέβαια να κάνουμε πολλά spoiler και να χαλάσουμε τη μαγεία, αυτό που μπορούμε να αναφέρουμε είναι ότι η νέα σεζόν ξεκινάει με μια φαινομενικά «αθώα» έκρηξη σε ένα γραφείο κηδειών (που κατά πάσα πιθανότητα μοιάζει με ατύχημα), η οποία ενεργοποιεί το τμήμα ανθρωποκτονιών. H νέα προϊσταμένη του τμήματος, Αθηνά Λυγερού μαζί με τον αστυνόμο Παντελή Σκλαβή και την αστυνόμο Μάρθα Καρρά, επιχειρούν να συνθέσουν τα κομμάτια της υπόθεσης, ξετυλίγοντας έναν ακόμη μίτο της Αριάδνης. Παράλληλα, ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης, εγκλωβισμένος στη θλίψη και στην οδύνη αδυνατεί να ξεπεράσει τον χαμό της Τόνιας, όπου η ανάμνησή της στοιχειώνει κάθε του βήμα, ενώ η σχέση του Απόστολου και της Ελένης περνάει κρίση. Ο δε Νίκος Βανόρτας, ο οποίος έχει πλέον αποπεμφθεί από το σώμα λόγω της επιχείρησης-φιάσκο στο Κερατσίνι και την αποτυχία σύλληψης του Ερπετού, κινείται στις σκιές και ως αυτόκλητος vigilante, δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Παλιοί γνώριμοι εμφανίζονται ξανά στο προσκήνιο, νέα πάθη και συγκρούσεις ξεσπούν και όπως όλα δείχνουν η Νέμεσις δεν αργεί να έρθει για όλους…

    O νέος κύκλος της αγαπημένης σειράς, θα μας συστήσει 31 νέους χαρακτήρες/ρόλους. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους επιστρέφουν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (καθηγητής Λαΐνης), o Πέτρος Λαγούτης (αστυνόμος Παντελής Σκλαβής), η Βίκυ Παπαδοπούλου (δημοσιογράφος Χριστίνα Στεργίου), η Άννα Μενενάκου (αστυνόμος Μάρθα Καρρά), καθώς και οι Μάνος Βακούσης (Απόστολος Μπαρασόπουλος), Σπύρος Παπαδόπουλος (Υποστράτηγος Μαρκάτος), Κατερίνα Διδασκάλου (Ελένη Μαρούδα), Δημήτρης Καπετανάκος (Άλκης Μασάτος), Τάσος Νούσιας (Νίκος Βανόρτας) και Κόρα Καρβούνη (Δανάη). Παράλληλα, ο νέος κύκλος επεισοδίων του «Έτερος Εγώ» υποδέχεται μια σειρά καταξιωμένων Ελλήνων ηθοποιών και όχι μόνο. Μεταξύ αυτών, οι: Γιάννης Μπέζος, Κώστας Αρζόγλου, Μαριάννα Τουμασάτου, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαίρη Χρονοπούλου, Ηλίας  Λογοθέτης, Αντίνοος Αλμπάνης, Κρατερός Κατσούλης, Στράτος «Stan» Αντιπαριώτης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Σωτήρης Χατζάκης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Φαλελάκης, Αθηνά Τσιλύρα, Σοφία Πανάγου κ.α.

    Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω, καθώς κάτι μας λέει ότι ο νέος κύκλος του «Έτερος Εγώ» αποτελεί ήδη το μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς Για αυτό την Δευτέρα 13/2 στις 23:00, δεν έχετε παρά να συντονιστείτε στα κανάλια COSMOTE CINEMA 1HD και COSMOTE TV Plus και να μεταφερθείτε ξανά στο σύμπαν του Σωτήρη Τσαφούλια, βιώνοντας μια ανεπανάληπτη τηλεοπτική εμπειρία! 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles