14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Έτοιμοι για υπερατλαντικά ταξίδια διάρκειας – μόλις- 4 ωρών;

    Γνωρίστε το νεότερο επίτευγμα της εταιρίας Boom, ένα νέο αεροσκάφος για αεροπορικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2017 και θα μπορεί να διασχίζει τον Ατλαντικό σε μόλις τέσσερις ώρες!

    aeroplano

    Αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα Boom, πίσω από αυτή την προσπάθεια βρίσκεται η Virgin Group, του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον που δίνει μια χρηματοδοτική άνεση σε αυτή την προσπάθεια για να αλλάξει ο τρόπος που ταξιδεύουμε. Η Boom έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Virgin Galactic, θυγατρική της Virgin Group, χωρίς στο ποσό αυτό να συμπεριλαμβάνεται και αγορά του αεροσκάφους που θα ετοιμαστεί. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν και σύμφωνα με το πρόγραμμα, τότε ο δισεκατομμυριούχος θα αγοράσει 10 αεροσκάφη από αυτά.

    Αυτή την περίοδο το αεροσκάφος βρίσκεται στο στάδιο προετοιμασίας και κάνει πτητικές δοκιμές με ταχύτητα 2,2 φορές την ταχύτητα του ήχου, πράγμα που σημαίνει οτι θα μπορούσε για παράδειγμα να κάνει την πτήση Σαν Φρανσίσκο-Τόκιο σε 5 ώρες περίπου, από 11 ώρες που διαρκεί τώρα. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα για τον μέσο επιβάτη θα είναι βεβαίως το κόστος των εισιτηρίων που υπολογίζεται στις 5 χιλιάδες δολάρια. Για τον ιδρυτή και διευθυντή του έργου πάντως, τον κ. Blake Scholl, το εισιτήριο είναι σε προσιτή τιμή.

    Ίσως ο Scholl το λέει αυτό επειδή πριν από το δημιούργημα της Boom υπήρξε και άλλο υπερηχητικό αεροσκάφος, το θρυλικό Concorde με το κόστος της πτήσης με αυτό να φτάνει τις 20 χιλιάδες δολάρια. Το κλειδί για το «φθηνό» εισιτήριο της Boom είναι τα ανθρακονήματα από τα οποία θα αποτελείται και θα ρίχνουν την κατανάλωση του καυσίμου κατά  30%, ενώ αναμένεται να το δούμε σε κανονικές πτήσεις προς το τέλος του 2017.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles