16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ετοιμάζει το Facebook modular smartphone όπως το …Project Ara;

    Οι υπεύθυνοι του Facebook φαίνεται πως πειραματίζονται πάνω σε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι μας έχουν συνηθίσει. Με τον κόσμο των modular smartphones, που μέχρι τώρα έχει προβληματίσει αρκετές εταιρείες, όπως την Google με το Project Ara που δεν εξελίχθηκε όπως πολλοί πίστευαν. 

    project-ara
    Project Ara

    Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει μία πατέντα για την οποία έχουν κάνει αίτηση από το Facebook το 2016 και αφορά μία “modular electromechanical device” που σας επιτρέπει με ευκολία να εναλλάσσετε κάποια από τα στοιχεία της. Προέρχεται μάλιστα από το τμήμα Building 8 του Facebook, στο οποίο εργάζονται πολλά πρώην μέλη του Project Ara των modular smartphones της Google.

    Τα modules στην πατέντα περιλαμβάνουν μία οθόνη αφής, ηχείο, μικρόφωνο και GPS, για μία συσκευή που θα μπορούσε να λειτουργεί σαν τηλέφωνο, ενώ περιλαμβάνεται στην προϊόντική κατηγορία των των smartphones όσο και των smart speakers. Βλέπουμε τόσο το κύριο “πλαίσιο” της συσκευής όσο και μία σειρά από modules που κατασκευάζονται από τρισδιάστατο εκτυπωτή. Mάλιστα θα μπορούσε να αλλάξει λειτουργία, κατεβάζοντας νέο λογισμικό. ανάλογα με τα modules που χρησιμοποιεί.

    Μία ενδιαφέρουσα ιδέα που περιμένουμε να δούμε αν το Facebook θα τη χρησιμοποιήσει σε μία πραγματική συσκευή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles