19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Έτοιμος ο in-display fingerprint reader της Synaptics! Hint ότι θα ενσωματωθεί στα Samsung Galaxy S9/S9+

    Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά της βιομηχανίας smartphones είναι κάποιο που …δεν έχουμε δει ακόμη. Πρόκειται για τον φημολογούμενο in-display fingerprint reader. Είχαμε ακούσει ότι θα τον δούμε στα Galaxy S8/S8+, έπειτα στα Galaxy Note 8 και iPhone X, αλλά ακόμη καμία εταιρεία δεν έχει καταφέρει να τον ενσωματώσει σε συσκευή της.

    synaptics-unveils-under-glass-fingerprint-technology-2

    Τώρα, η βιομετρική εταιρεία Synaptics ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει τον πρώτο in-display fingerprint reader στον κόσμο που ονομάζει “Clear ID FS9500”. Σχεδιασμένος για συσκευές με οθόνες χωρίς bezels, διαβάζει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη με ένα απλό άγγιγμα σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του γυαλιού. Και εδώ είναι το συναρπαστικό σημείο της ανακοίνωσης της Synaptics . Η εταιρεία σημειώνει ότι ο in-display fingerprint reader βρίσκεται ήδη σε μαζική παραγωγή και θα χρησιμοποιηθεί σε συσκευή κατασκευαστή που βρίσκεται στο “Top 5”.

    Η Synaptics μπορεί να μας άφησε, βέβαια, έναν …υπαινιγμό στο δελτίο τύπου της ότι τα Samsung Galaxy S9 και Samsung Galaxy S9+ θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων smartphones με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη, χωρίς να το αναφέρει βέβαια με αυτά ταλ λόγια.

    “Οι καταναλωτές προτιμούν ο έλεγχος ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων να βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του τηλεφώνου και, με τη βιομηχανία να μετατοπίζεται γρήγορα σε infinity οθόνες OLED, η φυσική τοποθέτηση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται μέσα στην οθόνη. Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων Clear ID της Synaptics είναι ταχύτεροι, πιο βολικοί και πιο ασφαλείς από τα εναλλακτικά βιομετρικά στοιχεία και αυτή η οπτική τεχνολογία αποτελεί σημαντική αλλαγή καινοτομίας και ευκαιρία για την αγορά smartphones” σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Κανείς δε μας εγγυάται φυσικά ότι θα δούμε τον indisplay fingerprint sensor στα S9/S9+. αλλά θα ήταν ένα …ενδιαφέρων τρόπος για τη Samsung να τα βάλει με το FaceID της Apple.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles