20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Ευάλωτη σε… hacking και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, η νέα Barbie που συνδέεται στο Διαδίκτυο

    Μπορεί η τεχνολογία να έχει εισχωρήσει πρόσφατα ακόμη και στις… κούκλες Barbie, αυτό όμως προκαλεί τελικά και ανησυχίες σχετικά με την ασφάλειά τους.

    hello barbie

    Ερευνητές προειδοποιούν ότι η νέα “διαδραστική” κούκλα “Hello Barbie” (που είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία αναγνώρισης φωνής και Wi-Fi ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές) μπορεί να επιτρέψει σε hackers να κατασκοπεύουν παιδιά ή να αποσπούν προσωπικά τους δεδομένα. Η “Hello Barbie” ηχογραφεί τι λέει ένα παιδί και κατόπιν στέλνει τον ήχο στο Διαδίκτυο για επεξεργασία, μία δυνατότητα που θεωρείται τώρα ότι μπορεί να φέρει “πονοκεφάλους” στην κατασκευάστρια Mattel.

    Συγκεκριμένα, ο ερευνητής ασφαλείας, Mat Jakubowski, κατάφερε να χακάρει το λειτουργικό σύστημα της Barbie και να αποσπάσει πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των δικτύων Wi-Fi, account IDs ακόμη και MP3 files. Τώρα, προειδοποιεί ότι αυτές τις πληροφορίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να βρει ένας επίδοξος hacker ακόμη και το σπίτι ή την επιχείρηση κάποιου, αλλά και να έχει πρόσβαση στο δίκτυο του σπιτιού ή τις ηχογραφήσεις της κούκλας.

    Η καθηγήτρια νομικής Lori Andrews φτάνει στο σημείο να περιγράψει το παιχνίδι ως μία “μίνι συσκευή παρακολούθησης” και, όπως φαίνεται, το μέλλον της “διαδραστικής” κούκλας της Mattel είναι αβέβαιο…

    https://www.youtube.com/watch?v=RJMvmVCwoNM

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles