19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ευρατόμ: Μέχρι τις 17 Ιανουαρίου η κατάθεση απόψεων για ζητήματα που αφορούν στην πυρηνική έρευνα από οργανισμούς και ερευνητικά δίκτυα

    Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εφαρμογή του Προγράμματος Έρευνας και Κατάρτισης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας (Ευρατόμ) 2021-2025, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμβάλουν συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο  που ετοιμάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ερωτηματολόγιο μπορεί να συμπληρωθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/Euratom_Research_2020 μέχρι την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, στις 11.59 μ.μ. ώρα Βρυξελλών.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εφαρμογή του νέου προγράμματος Ευρατόμ για την περίοδο 2021-2025 ανέρχεται σε περίπου 1,38 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Το νέο πρόγραμμα θα συνεχίσει τις βασικές ερευνητικές δραστηριότητες του τρέχοντος προγράμματος (πυρηνική ασφάλεια, διαχείριση ραδιενεργών αποβλήτων και αναλωμένων πυρηνικών καυσίμων, ακτινοπροστασία, και ενέργεια σύντηξης), θα επεκτείνει την έρευνα σε μη ενεργειακές εφαρμογές της ιονίζουσας ακτινοβολίας, και θα αναβαθμίσει την εκπαίδευση, κατάρτιση και πρόσβαση σε ερευνητικές υποδομές. Επιπλέον, για πρώτη φορά, θα υποστηρίζει την κινητικότητα ερευνητών του πυρηνικού τομέα μέσω των δράσεων Marie Skłodowska-Curie (MSCA) του Horizon Europe.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Λειτουργό του Ιδρύματος Δρα Ιωάννη Θεοδώρου (Email: [email protected], Τηλ.: 22 205038).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles