19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ευρεία χρήση της τεχνολογίας από οργανωμένες ομάδες που εμπλέκονται στην αθλητική διαφθορά

    Η εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογικών εφαρμογών για σκοπούς διαδικτυακών αθλητικών στοιχημάτων καθιστά την αθλητική διαφθορά εγκληματική δραστηριότητα που επηρεάζεται πλήρως από την επιγραμμική τεχνολογία, με τα οnline τυχερά παιχνίδια να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη υπηρεσία σε αυτόν τον τομέα.

    Οι διαδικτυακές πλατφόρμες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από  μέλη οργανωμένων ομάδων που εμπλέκονται στην αθλητική διαφθορά όχι μόνο για να τοποθετήσουν στοιχήματα, αλλά και για να επιτρέψουν την κρυπτογραφημένη επικοινωνία, να μεταφέρουν χρήματα ή να προσεγγίσουν και ενδεχομένως να προσλάβουν διαθέσιμους αθλητές (π.χ. μέσω κοινωνικών δικτύων). Οι εγκληματικοί αυτοί παράγοντες κάνουν βαριά χρήση των λογαριασμών ewallet των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών για τη μεταφορά παράνομα αποκτηθέντων χρημάτων. Παράλληλα, η χρήση διαδικτυακών πλατφορμών μεταφοράς χρημάτων δημιουργεί πρόσθετες προκλήσεις για τις αρχές επιβολής του νόμου. Έτσι, η δραστηριότητα στοιχημάτων σε χειραγωγημένους αγώνες που συμβαίνουν μέσω της διαδικτυακής αγοράς έχει γίνει πλέον σύνηθες φαινόμενο. Ο αντίκτυπος αυτού είναι σαφής, ανεξάρτητα από το ποια αγορά στοιχημάτων είναι στοχοθετημένη (π.χ. ασιατική, ευρωπαϊκή, κ.λπ.).

    Το πιο στοχευμένο και χειραγωγημένο άθλημα από διεθνείς ομάδες οργανωμένου εγκλήματος παραμένει το ποδόσφαιρο, λόγω της παγκόσμιας δημοτικότητάς του, της οικονομικής του διάστασης και της μεγάλης αγοράς στοιχημάτων κύκλου εργασιών που συνδέεται με αυτό. Οι εγκληματίες στοχεύουν συχνότερα παίκτες που έχουν συγκεκριμένο ρόλο μέσα στην ομάδα (π.χ. τερματοφύλακες, αμυντικοί, αρχηγός της ομάδας), καθώς αυτοί οι παίκτες είναι πιο «πολύτιμοι» για τους παίκτες αγώνων από άλλους, καθώς ένα απλό λάθος μπορεί εύκολα να οδηγήσει στην αποδοχή ενός γκολ χωρίς να εγείρει υποψίες. Aκόμη ευκολότερο στόχο διαφθοράς για συμμορίες που καθορίζουν αγώνες αποτελούν οι μεμονωμένοι αθλητικοί αγώνες όπως το τένις με περιορισμένο αριθμό βασικών συμμετεχόντων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles