13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ευρυζωνικές συνδέσεις ≥100Mbps σε όλη την Κύπρο: Βήμα προς βήμα η διαδικασία διεκδίκησης επιδότησης €30/μήνα για 1 έτος

    Την επανέναρξη του Σχεδίου Χορηγιών για Επιδότηση των Ευρυζωνικών Συνδέσεων Υπέρ Υψηλών Ταχυτήτων (τουλάχιστον 100Mbps) με δικαιούχους όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Τ.Η.Ε.). Στόχος της συγκεκριμένης Δράσης που φέρει την ονομασία «Επιχορήγηση Ευρυζωνικότητας» είναι η αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού της χώρας που χρησιμοποιεί ευρυζωνικές υπηρεσίες υπέρ υψηλής ταχύτητας,  καθώς και η ενθάρρυνση της αγοράς για επενδύσεις σε δίκτυα υπέρ υψηλών ταχυτήτων.

    Πιο συγκεκριμένα, κάθε Δελτίο Επιχορήγησης που εγκρίνεται, παρέχει επιχορήγηση που καλύπτει το 30% της συνολικής αξίας του Προγράμματος Υπηρεσιών που επιλέγεται από τον Συνδρομητή μέχρι του ανώτατου ποσού των €30 ανά μήνα για διάστημα ενός έτους.

    Ποιοι Πάροχοι συμμετέχουν

    Η Δράση είναι ανοιχτή σε όλους τους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους (CYTA, CABLENET, PRIMETEL, EPIC) με ισότιμους όρους. Μια από τις βασικές προϋποθέσεις είναι να διαθέτουν τουλάχιστον ένα Πρόγραμμα Υπηρεσιών ευρυζωνικών συνδέσεων υπέρ υψηλών ταχυτήτων.

    Ποιες συνδέσεις δικαιούνται επιχορήγηση

    Οι συνδέσεις που θα επιχορηγηθούν δύναται να είναι: Είτε νέες συνδέσεις, που λειτουργούν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διεύθυνση λειτουργία, είτε υφιστάμενες, που λειτουργούσαν ήδη στη συγκεκριμένη διεύθυνση λειτουργίας και είχαν ονομαστική ταχύτητα καθόδου, σε σχέση με την υπηρεσία ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, μικρότερη ή ίση των 80 Mbps, και οι οποίες αναβαθμίζονται σε ταχύτητα

    Η νέα (ή αναβαθμιζόμενη) επιχορηγούμενη σύνδεση μπορεί να λαμβάνει οποιοδήποτε εγκεκριμένο Πρόγραμμα Υπηρεσιών. Tόσο η πρότερη κατάσταση της σύνδεσης, όσο και η ταχύτητα καθόδου, θα τεκμηριώνονται με υπεύθυνη δήλωση του Συνδρομητή και βεβαίωση του Παρόχου

    Βήμα προς βήμα η διαδικασία διεκδίκησης  της επιδότησης 

    Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τη διαδικασία βήμα προς βήμα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε Συνδρομητής για να διεκδικήσει την επιχορήγηση:

    1. Επιλέξετε το Πρόγραμμα Υπηρεσιών του Παρόχου που επιθυμείτε από τα διαθέσιμα Προγράμματα που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Δράσης. (Επιλέξτε Πρόγραμμα)
    2. Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Παρόχου για τις λεπτομέρειες του Προγράμματος Υπηρεσιών που σας ενδιαφέρει και επικοινωνήστε μαζί του για να αιτηθείτε το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Υπηρεσιών. (Επικοινωνήστε με τον Πάροχο)
    3. Σε περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμο κονδύλι, και νοουμένου ότι η υπηρεσία προσφέρεται στην περιοχή κατοικίας, ο Πάροχος κάνει αίτηση μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος για να επιχορηγηθείτε στο Πρόγραμμα Υπηρεσιών που επιθυμείτε. (Αίτηση για Επιχορήγηση)
    4. Ο Πάροχος προχωρά με την διαδικασία εγκατάστασης της υπηρεσίας (Εγκατάσταση Υπηρεσίας)
    5. Ακολούθως ο Συνδρομητής υπογράφει την Υπεύθυνη Δήλωση λειτουργίας του Προγράμματος Υπηρεσιών. (Λειτουργία Υπηρεσίας)
    6. Το ΤΗΕ δύναται να προχωρήσει στον έλεγχο του Προγράμματος Υπηρεσίας σύμφωνα με τους όρους της Δράσης. (Έλεγχος Υπηρεσίας)

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles