18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Exynos 1080: Ανακοινώθηκε η νέα γενιά των mid-range chipsets της Samsung!

    Η Samsung είναι γνωστό ότι επενδύει στα Exynos, τα οποία αποτελούν τα δικά της «homemade» chipsets, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται μόνο από την ίδια (στη σειρά Galaxy), αλλά παράλληλα «φιλοξενούνται» και στα smartphones άλλων «μικρότερων» κατασκευαστών. H κορεατική εταιρεία συνεχίζει δυναμικά να στηρίζει τα μελλοντικά SoCs και πρόσφατα ανακοίνωσε το Exynos 1080, το οποίο θα κατασκευάζεται με βάση την τεχνολογία των 5nm.

    Ο «διάδοχος» του Exynos 980 θα έρχεται με ενσωματωμένο 5G modem, με τη Samsung να προτιμάει μια οκταπύρηνη triple cluster CPU, η οποία αποτελείται από 4 πυρήνες Cortex A78 (χρονισμένοι στα 2.8Ghz και 2.6GHz) και 4 πυρήνες Cortex A55 (με συχνότητα ρολογιού στα 2GHz. Τα γραφικά αναλαμβάνει μία Mali-G78 GPU MP10, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζει Cat. 18 LTE downlink/uplink, Bluetooth 5.2, όλα τα Wi-Fi bands και FM Radio. Φυσικά, το Exynos 1080 chipset αναμένεται να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και στον τομέα της φωτογραφίας, υποστηρίζοντας 200MP single camera ή dual units των 32MP + 32MP, πράγμα που σημαίνει ότι η δυνατότητα μιας συσκευής για video recording με τον κατάλληλο σένσορα θα μπορεί να φτάνει τα 4Κ στα 60 fps. Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς με το Exynos 1080 τα smartphones που θα βασίζονται σε αυτό θα μπορούν να υποστηρίξουν τα LPDDR4x και LPDDR5 RAM standards, UFS 3.1 storage, WQHD+ displays με 90Hz refresh rates ή Full HD panels με ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz.

    Τα πρώτα smartphones της Samsung που θα στηρίζονται στο Exynos 1080 αναμένεται να εμφανιστούν μέσα στους πρώτους μήνες του 2021, ενώ η Vivo πρόκειται να αποτελέσει την πρώτη εταιρεία που θα υιοθετήσει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα στη Κίνα (όπως είχε πράξει και με το Exynos 980).  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles