18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Exynos 2200: To chipset «καρπός» της συνεργασίας με την AMD που ενδέχεται να δούμε στο εσωτερικό του Galaxy S22!

    Από το 2019 ακούμε συνεχώς για τη συνεργασία ανάμεσα στην Samsung και στην AMD και αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι δύο κολοσσοί της τεχνολογίας ετοιμάζουν το δικό τους chipset από κοινού. Τελικά ύστερα από καιρό έφτασε η στιγμή για να δούμε το εν λόγω System-on-Chip… εν δράσει, καθώς όπως συγκλίνουν και συμφωνούν πολλές φήμες από έγκριτους leakers, στο επερχόμενο Galaxy S22 πρόκειται να πάρουμε μια γεύση από το Exynos 2200 (το οποίο θα βρίσκεται το πιθανότερο σε ορισμένα μοντέλα της πολυναμενόμενης ναυαρχίδας).

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το Exynos 2200 θα διαθέτει την Xclipse GPU, η οποία ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη γενιά των υπό ανάπτυξη AMD RDNA-based GPUs που ετοιμάζουν από κοινού οι δύο κολοσσοί της τεχνολογίας.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω chipset θα στοχεύει στο mobile gaming, προσφέροντας δυνατότητα για ray tracing στα smartphones, ένα feature που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά. Σε ότι έχει να κάνει βέβαια την CPU του Exynos 2200, εδώ θα έχουμε έναν συνδυασμό από έναν πανίσχυρο Cortex-X2 πυρήνα για υψηλές επιδόσεις, τρεις Cortex A170 που θα συμβάλλουν στην ισορροπία του συστήματος και 4 μικρότερης δυναμικής Cortex A510 για πιο απλά tasks. Μάλιστα, το Exynos 2200 SoC θα μπορεί να υποστηρίξει camera sensors που θα φτάνουν μέχρι και τα 200MP! Αναμφίβολα, με το Galaxy S22 στον ορίζοντα το Exynos 2200 είναι από τα πιο hot chipsets για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles