16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Face ID τώρα και με μάσκα χάρη στο iOS 14.5!

    Όπως θα ξέρουν καλά οι κάτοχοι iPhone, το ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου με μάσκα είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο, η Apple προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα και τα κατάφερε στο iOS 14.5, αλλά… κόβοντας δρόμο!

    Ουσιαστικά το νέο feature λειτουργεί μόνο αν είστε και κάτοχοι Apple Watch. Αν, λοιπόν, το iPhone ανιχνεύσει οτι φοράτε μάσκα και ταυτόχρονα είναι κοντά στο Apple Watch σας, τότε ξεκλειδώνει αυτόματα, όπως αν λειτουργούσε το Face ID. Να σημειωθεί οτι πρέπει επίσης να έχετε ορίσει κωδικό στο Apple Watch σας και να είναι ξεκλειδωμένο τη στιγμή που θα συμβούν τα παραπάνω.

    Επίσης, να σημειώσουμε οτι αυτή η μέθοδος μπορεί μόνο να ξεκλειδώσει το iPhone σας, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα κατά το authentication για αγορές μέσω App Store ή iTunes. Τότε θα πρέπει να βάλετε τον κωδικό με το χέρι.

    Σε άλλα… νέα, το iOS 14.5 φέρνει υποστηρίξη για Xbox X series και PS5 DualSense χειριστήρια. Επίσης ενεργοποιεί dual-SIM 5G λειτουργικότητα και AirPlay 2 υποστήριξη για το Apple Fitness+. Τέλος, φέρνει κάτι αρκετά σημαντικό: Το app tracking transparency που σας επιτρέπει να απαγορεύσετε στα apps να καταγράφουν τη δραστηριότητά σας online.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles