20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Facebook και operators στο κυνήγι των 5 δισ. πελατών

    internet-org

    Πέντε δισεκατομμύρια πελάτες δεν είναι ένας στόχος που τον πετυχαίνεις μόνος. Αυτό σκέφτηκαν ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg που μαζί με τις Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm και η Samsung, αποφάσισαν να ιδρύσουν την Internet.org, μια νέα κοινοπραξία που έχει ως στόχο να φέρει το διαδίκτυο σε 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Σήμερα, μόνο το 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ η υιοθέτηση του Internet είναι αργή, αφού αυξάνεται λιγότερο από 9% ετησίως.

    Ο στόχος της Internet.org είναι να φέρει το Web στα δύο τρίτα του κόσμου που δεν έχουν συνδεθεί ακόμη και να φέρει τις ίδιες ευκαιρίες που σήμερα απολαμβάνει μόνο το ένα τρίτο του κόσμου. Τα ιδρυτικά μέλη της κοινοπραξίας θα καταρτίσουν κοινά προγράμματα, μοιράζονται τις γνώσεις τους, και θα κινητοποιήσουν τη βιομηχανία και τις κυβερνήσεις να πάρουν την κατεύθυνση προς έναν online κόσμο.

    Οι ομάδες έχουν εργαστεί στενά με παρόχους κινητής τηλεφωνίας και περιμένουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η οποία με τον καιρό θα περιλαμβάνει επίσης, ΜΚΟ, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες.

    Η κοινοπραξία θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικές προκλήσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες. Η οικονομικά προσιτή πρόσβαση, η αποτελεσματική χρήση των δεδομένων και να βοηθήσουν τη χρήση διασυνδεμένων επιχειρηματικών εφαρμογών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles