15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Facebook εξαγοράζει την εφαρμογή WhatsApp για 16 δισ. δολάρια!

    Το WhatsApp, ή αλλιώς η δημοφιλής εφαρμογή αποστολής άμεσων μηνυμάτων μέσω ίντερνετ (WiFi ή 3G), έχει τεράστια απήχηση στους χρήστες smartphones και tablets, κάτι το οποίο όχι μόνο τράβηξε την προσοχή του μεγαθήριου Facebook, αλλά κατέληξε και σε εξαγορά της εφαρμογής από το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο.

    facebook acquires whatsapp messenger

    Το συνολικό ποσό που αναμένεται να δαπανήσει το Facebook για την εξαγορά του WhatsApp Messenger είναι 16 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 12 δισ. θα αφορούν μετοχές ίσης αξίας και τα 4 δισ. μετρητά. Η συμφωνία περιέχει επίσης και ένα ποσό της τάξης των 3 δισ. δολαρίων σε μετοχές (RSUs) οι οποίες θα δοθούν μετά από 4 χρόνια στους ιδρυτές και εργαζομένους του WhatsApp.

    Το WhatsApp κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον του Facebook, καθώς πάνω από 450 εκατομμύρια χρήστες το χρησιμοποιούν κάθε μήνα, με το 70% αυτών να είναι ενεργοί καθημερινά και περίπου 1 εκατομμύριο νέοι χρήστες να εγγράφονται καθημερινά στην εφαρμογή. Αποτέλεσμα είναι τα μηνύματα μέσω του WhatsApp να πλησιάζουν σε αριθμό τα SMS που αποστέλλονται παγκοσμίως.

    Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, τόσο η εφαρμογή Facebook Messenger, όσο και η εφαρμογή WhatsApp Messenger, θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως ανεξάρτητες εφαρμογές. Όπως και με το Instagram, δε θα υπάρξει απορρόφηση της εφαρμογής. Επίσης, δε θα υπάρξουν διαφημίσεις στο WhatsApp, σύμφωνα με το TechCrunch.

    «Το WhatsApp αναμένεται να συνδέσει 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους. Οι υπηρεσίες που φτάνουν αυτό το ορόσημο είναι όλες εξαιρετικά πολύτιμες», δήλωσε ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής και CEO του Facebook. «Γνωρίζω τον Jan εδώ και πολύ καιρό και είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τον ίδιο και την ομάδα του για να κάνουμε τον κόσμο πιο ανοιχτό και συνδεδεμένο.»

    Ο Jan Koum, συνιδρυτής και CEO του WhatsApp, δήλωσε: «Το εξαιρετικά υψηλό engagement των χρηστών και η ταχεία ανάπτυξη του WhatsApp καθοδηγούνται από τις απλές, ισχυρές και στιγμιαίες δυνατότητες μηνυμάτων τις οποίες παρέχουμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι και τιμημένοι που συνεργαζόμαστε με τον Mark και το Facebook, καθώς συνεχίζουμε να προσφέρουμε το προϊόν μας σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.».

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles