16.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    Facebook: Από σήμερα οι Έλληνες χρήστες θα βλέπουν λιγότερους clickbait τίτλους

    Το Facebook βελτιώνει συνεχώς τις προσπάθειές του, με στόχο την παροχή αυθεντικής επικοινωνίας και επεκτείνει τα clickbait reports στην Ευρώπη, πέρα από τη δράση ανεξάρτητων ομάδων που “πολεμούν” το clickbait, όπως το ελληνικό StopClickBaitGR. Από σήμερα, οι Έλληνες χρήστες του Facebook θα δουν λιγότερους τίτλους clickbait. Εκτός από τα Ελληνικά, η Ομάδα του Facebook, υπεύθυνη για την ακεραιότητα των ειδήσεων, θα διαθέσει επίσης αυτό το χαρακτηριστικό σε πέντε άλλες γλώσσες: Τουρκικά, Ρωσικά, Βουλγαρικά, Ρουμάνικα και Χίντι.

    Dont-Click-Me-Facebook-News-Feed-Clickbait-Click-Bait

    Οι άνθρωποι αναφέρουν πάντα ότι δεν τους αρέσουν ιστορίες που είναι παραπλανητικές, εντυπωσιακές ή ανεπιθύμητες. Αυτό περιλαμβάνει τίτλους clickbait που έχουν σχεδιαστεί για να προσελκύσουν την προσοχή των επισκεπτών, ώστε να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο. Σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει μια ενημερωμένη κοινότητα, το Facebook εργάζεται πάντα για να καθορίσει ποιες ιστορίες μπορεί να έχουν τίτλους με clickbait, ώστε να φαίνονται λιγότερο συχνά. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το Facebook έκανε ανανεώσεις στις «Τελευταίες Ενημερώσεις»  για να μειώσει τις ιστορίες από πηγές που δημοσιεύουν σταθερά τίτλους με clickbait και προάγουν την υπερβολή  στη μετάδοση πληροφοριών. Σήμερα, φέρνουν αυτήν την αλλαγή στα ελληνικά, έτσι οι άνθρωποι στην Ελλάδα θα δουν ακόμα λιγότερες ιστορίες clickbait στις ενημερώσεις τους και περισσότερες από τις ιστορίες που βρίσκουν αυθεντικές.

    Οι τίτλοι που παρακρατούν πληροφορίες σκοπίμως αποκλείουν κρίσιμες λεπτομέρειες ή παραπλανούν τους ανθρώπους, αναγκάζοντάς τους να κάνουν κλικ για να βρουν την απάντηση. Για παράδειγμα, «όταν κοίταξε κάτω από τα μαξιλάρια καναπέ και είδε αυτό …» Οι τίτλοι που υπερβάλλουν τις λεπτομέρειες μιας ιστορίας με συνταρακτική γλώσσα τείνουν να κάνουν την ιστορία να μοιάζει με μια μεγαλύτερη υπόθεση από ό, τι πραγματικά είναι. Για παράδειγμα, “Ουαου! Το τσάι τζίντζερ είναι το μυστικό της αιώνιας νεολαίας. Πρέπει να δείτε αυτό!

    Το Facebook αναμένει ότι οι περισσότερες Σελίδες δε θα δουν σημαντικές αλλαγές στη διανομή τους στις Τελευταίες Ενημερώσεις λόγω αυτής της ανανέωσης.

    • Οι εκδότες που βασίζονται σε τίτλους με clickbait πρέπει να αναμένουν ότι η διανομή τους θα μειωθεί. Οι σελίδες πρέπει να αποφεύγουν τίτλους που παρακρατούν τις πληροφορίες που απαιτούνται για την κατανόηση του περιεχομένου του άρθρου και των τίτλων που υπερβάλλουν για να δημιουργήσουν παραπλανητικές προσδοκίες. Αν μια σελίδα σταματήσει να δημοσιεύει clickbait και εντυπωσιακούς τίτλους, οι θέσεις τους θα σταματήσουν να επηρεάζονται από αυτήν την αλλαγή.
    • Όπως πάντα, οι Σελίδες πρέπει να αναφέρονται στις βέλτιστες πρακτικές δημοσίευσης.

    Το Facebook δεσμεύεται να συνεχίζει να μαθαίνει με την πάροδο του χρόνου και ελπίζει να συνεχίσει να επεκτείνει αυτό το έργο ώστε να μειωθούν τα clickbait σε ακόμα περισσότερες γλώσσες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles