23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Facebook: Επανέρχεται δυναμικά το Poke

    Θυμάστε τότε που χρησιμοποιούσατε το “poke” στους φίλους σας στο Facebook για να τραβήξετε την προσοχή τους, να τους ενοχλήσετε ή απλά να ξεκινήσετε μια συζήτηση; Λοιπόν, η Meta προσπαθεί να επαναφέρει αυτήν την εμπειρία, προχωρώντας σε μερικά μικρά updates για το poking feature.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι πρόσφατα βελτίωσε τις προτάσεις της πλατφόρμας για να αποφασίζετε σε ποιον θα κάνετε poke, διευκολύνοντας την εύρεση της σελίδας μέσω της αναζήτησης. Επιπλέον, το Facebook πρόσθεσε τη δυνατότητα να “σπρώξετε”  έναν φίλο όταν τον αναζητάτε στο social network.

    Το Facebook αναφέρει ότι αυτές οι μικρές αλλαγές οδήγησαν σε σημαντική αύξηση του poking τον περασμένο μήνα. Είναι ενδιαφέρον ότι οι νέοι χρήστες αρχίζουν να αγκαλιάζουν τη λειτουργία, καθώς το Facebook σημειώνει ότι περισσότερο από το 50% των pokes προέρχονται από άτομα ηλικίας 18 έως 29 ετών. Το Poking είναι ένα από τα παλαιότερα χαρακτηριστικά του Facebook, που χρονολογείται από την ίδρυση της πλατφόρμας το 2004, αλλά ήταν “κρυμμένο” στο navigation αφού έχασε εδώ και χρόνια τη δημοτικότητά του.

    Το Facebook δεν αποκάλυψε ποτέ τι κρύβεται πίσω από το poking. Το άφησε στην ερμηνεία των χρηστών, με ορισμένους να επιλέγουν να το χρησιμοποιήσουν ως τρόπο για να φλερτάρουν. Τώρα, η εταιρεία επαναφέρει το χαρακτηριστικό με αφορμή τα 20α γενέθλια του κοινωνικού δικτύου, λανσάροντάς το ως έναν εύκολο τρόπο για να πει κάποιος “γεια” σε έναν φίλο.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles