15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Facebook: Με ψεύτικα σενάρια στρέφει το κοινό εναντίον του TikTok

    Το TikTok αποτελεί μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που σίγουρα έχει ανατρέψει όσα γνωρίζαμε για τα social media. Με βασικό “οδηγό” τα videos, κατάφερε να μαζέψει όλη τη νεολαία, αφού πλέον απαριθμεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Όπως είναι λογικό, ο ανταγωνισμός, δηλαδή η Meta, θα έκανε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αφαιρέσει “πόντους” από το TikTok, ανακτώντας ένα ποσοστό χρηστών πίσω στους “κόλπους” του Facebook.

    Το ρεπορτάζ που “καίει” το Facebook

    Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, η Washington Post αποκάλυψε ότι η Meta έδρασε παρασκηνιακά με στόχο να σαμποτάρει το TikTok. Συγκεκριμένα, πλήρωσε μια από τις μεγαλύτερες ρεπουμπλικανικές συμβουλευτικές εταιρείες, την Targeted Victory, για να ενορχηστρώσει μια εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο που θα στρέψει το κοινό εναντίον του TikTok.

    Κατά καιρούς, έχει γίνει πολύς λόγος για επικίνδυνα challenges στο TikTok. Για παράδειγμα, στο “Slap a Teacher”, οι μαθητές καλούνταν να χαστουκίσουν έναν καθηγητή τους. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε ποτέ ένα τέτοιο challenge στο TikTok. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η φήμη ξεκίνησε στο Facebook και η Targeted Victory προέτρεψε τους συνεργάτες της να προωθήσουν ιστορίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Έτσι το TikTok συνδεόταν με επικίνδυνα trends των εφήβων, σε μια προσπάθεια να αναδειχτούν οι υποτιθέμενες βλάβες της εφαρμογής.

    Η Targeted Victory φέρεται να έχει συνάψει συμβάσεις με δεκάδες εταιρείες δημοσίων σχέσεων σε όλες τις ΗΠΑ. Στόχος φυσικά είναι να επηρεάσει την κοινή γνώμη εναντίον του TikTok.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Elon Musk σκέφτεται να φτιάξει νέα πλατφόρμα social media για να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles