25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Νέος χρόνος, καιρός για νέα αρχή με 5 βήματα στο Facebook!

    Η έλευση ενός νέου χρόνου πάντα φέρνει αλλαγές στη ζωή μας. Επιθυμητές αλλαγές οι οποίες πραγματοποιούνται μετά από προσπάθεια. Στο Facebook δαπανούμε αρκετό από τον καθημερινό χρόνο μας, ξεχνώντας πότε πρέπει να κάνουμε μια αναθεώρηση όλων των εκεί πληροφοριών μας. Με την έλευση του 2015 είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε τη χρονιά σας ακολουθώντας 5 βήματα για μια νέα αρχή στο δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο.

    facebook new beginning

    1. Πόσοι από τους Facebook φίλους σας πρέπει να παραμείνουν φίλοι σας;

    Είμαστε αρκετοί οι χρήστες οι οποίοι αποδεχόμαστε κάθε αίτημα φιλίας που φτάνει στο προφίλ μας, λες και όσους περισσότερους φίλους έχουμε τόσο καλύτερη είναι η online εικόνα μας. Όχι, δεν ισχύει αυτό. Καιρός λοιπόν να διαγράψετε όσους από τους «φίλους» σας δε γνωρίζετε και δεν έχετε καμία επαφή, διατηρώντας μονάχα εκείνους για τους οποίους ενδιαφέρεστε. Πιστέψτε με, αυτό είναι και το καλύτερο για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας.

    Ξεκινήστε από εδώ: facebook.com/friends

    2. Like, like, like! Καιρός για ξεκαθάρισμα!

    Θα μείνετε έκπληκτοι αν επισκεφθείτε τη λίστα με όλα τα likes σε σελίδες που έχετε πραγματοποιήσει. Μπορεί κάποτε να κάνατε like σε σελίδα λόγω κάποιου διαγωνισμού ή επειδή δε μπορέσατε να το αρνηθείτε σε κάποιον φίλο σας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ξεκαθαρίσατε τα likes σας, κάνοντας unlike σελίδες;

    Ξεκινήστε από εδώ: facebook.com/pages/create και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή «Σελίδες που μου αρέσουν» στο επάνω μέρος για τη λίστα όλων των σελίδων.

    3. Έξοδος από τα ανεπιθύμητα Groups!

    Είναι εκνευριστική η λειτουργία του Facebook η οποία επιτρέπει σε άλλους χρήστες να μας προσθέτουν σε groups (ομάδες) χωρίς την άδεια μας. Ναι, υπάρχει επιλογή για να μην επιτρέψουμε ξανά στο μέλλον τη συμμετοχή μας σε συγκεκριμένο group, όμως και πάλι υπάρχουν άπειρα groups. Ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε από τα groups στα οποία συμμετέχετε και δε σας ενδιαφέρουν!

    Ξεκινήστε από εδώ: facebook.com/browsegroups/?category=membership

    4. Επιλέξτε τι θέλετε να βλέπετε στην αρχική σελίδα σας!

    Μέχρι τώρα ίσως αφήνατε την αρχική σελίδα σας στην τύχη. Τι εννοώ με αυτό; Μπορεί να έχετε 100 φίλους, να έχετε κάνει 100 likes σε σελίδες και να συμμετέχετε σε 10 groups. Αυτό σημαίνει πως θέλετε να βλέπετε στην αρχική σελίδα σας περιεχόμενο από όλα τα προηγούμενα; Μάλλον… όχι! Καιρός να επιλέξετε ποιους και τι ακολουθείτε για να ενημερώνεστε στην αρχική σελίδα σας. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στο φιλτράρισμα του Facebook.

    Ξεκινήστε από εδώ: Κάντε κλικ στο βελάκι πάνω δεξιά σε οποιαδήποτε σελίδα του Facebook και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή «Προτιμήσεις ενημερώσεων».

    5. Ασφαλίστε το παλαιό περιεχόμενο σας!

    Νέα αρχή σημαίνει πως θα χρειαστεί να δώσετε περισσότερη σημασία σε ποιους δημοσιεύετε το περιεχόμενο σας. Τι συμβαίνει όμως με το παλαιό περιεχόμενο σας; Ίσως δημοσιεύσατε πολλές φορές δημόσια ή σε φίλους φίλων και πλέον να μη σας εκφράζουν αυτές οι δημοσιεύσεις. Μπορείτε αντί να ξεκινήσετε να διαγράφετε μία μία από το αρχείο δραστηριοτήτων σας, να επιλέξετε να οριστεί ως κοινό όλων των παλαιών δημοσιεύσεων σας μονάχα οι φίλοι σας.

    Ξεκινήστε από εδώ: facebook.com/settings?tab=privacy&section=masher&view

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles