17.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κι όμως… χάκαραν το Facebook

    To Facebook ανακοίνωσε ότι το site του υπήρξε στόχος σειράς επιθέσεων από ομάδα άγνωστων hackers, παρ’ όλα αυτά δεν έχει βρεθεί καμία ένδειξη ότι δεδομένα των χρηστών έχουν βρεθεί σε κίνδυνο.

    “Τον περασμένο μήνα, το τμήμα security του Facebook ανακάλυψε ότι τα συστήματά μας είχαν γίνει στόχος επίθεσης” αναφέρει η εταιρεία σε σχετικό blog post. “Η επίθεση έγινε εφικτή όταν κάποιοι εργαζόμενοί μας επισκέφτηκαν μία ιστοσελίδα ενός mobile developer που ήταν εκτεθειμένη”.

    Το κακόβουλο λογισμικό παρέκαμψε τις Java Sanbox protections, με το Facebook να αναφέρει την ευπάθεια στην Oracle, η οποία, με τη σειρά της, τη “διόρθωσε” με ένα patch που κυκλοφόρησε την 1η Φεβρουαρίου.

    Από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σημειώνουν ότι “εργάζονται στενά με τις ομάδες των μηχανικών και τις ομάδες ασφαλείας σε άλλες εταιρείες, καθώς και με τις αρχές επιβολής του νόμου ώστε να ενημερωθούν πλήρως για την επίθεση, αλλά και να μπορούν να προλαμβάνουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον”.

    Η ανακοίνωση για την επίθεση στο Facebook ακολουθεί μία σειρά αντίστοιχων σε άλλες σημαντικές ιστοσελίδες του παγκόσμιου ιστού, όπως στο twitter που είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι 250.000 λογαριασμοί χρηστών θα μπορούσαν δυνητικά να έχουν εκτεθεί.

    Επιθέσεις, όμως, έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα και σε μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες, όπως η Wall Street Journal και η New York Times.

    Πηγές: ReutersThe Verge

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles