22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Φάκελος Foxconn: Προσλαμβάνοντας παιδιά 14ων ετών για εργάτες

    Οι αναφορές για κατάπτυστες πρακτικές φαίνεται πως δεν έχουν τέλος για την Foxconn. Το νέο κρούσμα αφορά την πρόσληψη 56 παιδιών ηλικίας 14-16 ετών, για να κάνουν την πρακτική τους σε εργοστάσιο της εταιρείας, στην περιοχή Shandong. Τα παιδιά αυτά εργάστηκαν στο πρόγραμμα μαθητείας της εταιρείας για 3 εβδομάδες.

    Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Foxconn σε ανακοίνωσή της , μετά από δημοσιεύματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua που αποκάλυψε το γεγονός, έπειτα από πληροφορίες που δόθηκαν από ανώνυμο στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης.

    Τα παιδιά αυτά επέστρεψαν στο σχολείο τους και η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που πλέον, ψέγουν και επισήμως την Foxconn, μία εταιρεία, τα εργοστάσια της οποίας, χρησιμοποιούνται για την συναρμολόγηση του 40% των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών που βρίσκουμε στις προθήκες των καταστημάτων και έχει πελάτες την Apple, τη Samsung, τη Sony, την HP και πολλές άλλες.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που το πρόγραμμα μαθητείας της Foxconn στα διάφορα εργοστάσιά της έχει έρθει στο προσκήνιο. Πριν λίγο καιρό, είχε αποκαλυφθεί ότι οι διευθυντές Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε άλλη περιοχή της Κίνας, είχαν στείλει τους –ενήλικους- φοιτητές τους  «με το ζόρι» να κάνουν την πρακτική τους κατά την διάρκεια παραγωγής του iPhone 5.

    Το ζήτημα που ανακύπτει άλλη μία φορά, είναι τόσο οι εργασιακές συνθήκες στην χώρα που κομπάζει για την μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο, αλλά και για τις εταιρείες που παράγουν τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη που χρησιμοποιούμε και αγοράζουμε. Είναι στο χέρι τους να αλλάξουν αυτές τις πρακτικές. Και είναι στο χέρι μας να τις πιέσουμε να το κάνουν. Φτάνει να το απαιτήσουμε.

    Πηγή: RT

    Φώτο: Bloomberg

    thnx Peter

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles