22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Falcon Heavy. Έτοιμος για εκτόξευση το Νοέμβριο ο πύραυλος της Space X που “θα μας φτάσει στον Άρη”!

    Ο Elon Musk είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς και φυσικά δημιουργικούς ανθρώπους του πλανήτη. Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla μπορεί να παρουσίασε περιχαρής το νέο “προσιτόTesla Model 3 πριν λίγες ώρες παραδίδοντας τα “κλειδιά” του αυτοκινήτου στους πρώτους τυχερούς κατόχους, όμως, ως ανήσυχο πνεύμα που είναι μας απασχολεί και με άλλες δραστηριότητες. Όπως οι στόχοι της “διαστημικής” εταιρείας του Space X, για την οποία αποκάλυψε ότι θα εκτοξεύσει για πρώτη φορά το Νοέμβριο τον πύραυλο Falcon Heavy, μετά από αρκετές ακυρώσεις έως τώρα για το launch date του.

    Rendering of a Falcon Heavy

    Πρόκειται για έναν πύραυλο με την τριπλάσια ισχύ απ’ αυτήν που έχουν οι “απλοί” Falcon 9 της εταιρείας (τρεις Falcon 9 cores μαζί), έτσι μπορεί να εκτοξεύσει στο διάστημα μεγαλύτερα φορτία δεκάδων τόνων και για πολύ μεγαλύτερη απόσταση. Είναι μάλιστα εν μέρει επαναχρησιμοποιούμενος, καθώς οι Falcon 9 που περιλαμβάνει έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη γη και να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά και σε άλλες αποστολές.

    Ο Falcon Heavy αναμένεται να αποτελέσει το “όχημα” εκείνο που θα στείλει τον άνθρωπο στον Άρη, αν όλα πάνε καλά.

    Βέβαια προς το παρόν, ο Elon Musk κρατά τις προσδοκίες “χαμηλά” σημειώνοντας ότι το  Falcon Heavy ίσως και να μην φτάσει καν σε τροχιά την πρώτη φορά που θα αφήσει την ατμόσφαιρα της γης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles