18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    FBI: “Λουκέτο” στο Genesis Market που πουλούσε κλεμμένους κωδικούς λογαριασμών

    Ένα σημαντικό χτύπημα πέτυχαν οι Αρχές επιβολής του νόμου που κυνηγούν τους hackers, καθώς το FBI κατάφερε να βάλει λουκέτο στο Genesis Market. Πρόκειται για μια σημαντική αγορά για κλεμμένα στοιχεία σύνδεσης χρηστών.

    Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας που ονομάζεται “Operation Cookie Monster”, οι Αρχές συνέλαβαν περίπου 120 άτομα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 19 χρηστών του ιστότοπου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Genesis Market ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 και πωλούσε στοιχεία σύνδεσης, cookies και δακτυλικά αποτυπώματα προγράμματος περιήγησης που ελήφθησαν από παραβιασμένα συστήματα.

    Οι hackers μπορούσαν όχι μόνο να συνδεθούν σε λογαριασμούς, αλλά και να μιμηθούν προγράμματα περιήγησης ιστού για να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς χωρίς να χρειάζονται κωδικό πρόσβασης ή διακριτικό ελέγχου ταυτότητας δύο σημείων. Όσο το Genesis μπορούσε ακόμα να φτάσει στις συσκευές ενός θύματος, ήταν σε θέση να προσφέρει ενημερωμένα δεδομένα από αυτό το θύμα – έναν πολύτιμο πόρο για τους hackers που μερικές φορές πρέπει να συμβιβαστούν με παλιά και μερικές φορές άχρηστα δεδομένα. Σημειώνεται ότι τo εν λόγω black market shop έχει συνδεθεί αρκετές φορές με περιστατικά εγκλήματος στον κυβερνοχώρο υψηλού προφίλ.

    Διαβάστε επίσης:

    Messenger: Έρχονται multiplayer games κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles