16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Φεύγει από τη Ρωσία η Nokia – Άνεργοι οι 2.000 εργαζόμενοι της εταιρείας

    Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι στρατιωτικές κινητοποιήσεις της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, πολλές ήταν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείας που αποφάσισαν να «παγώσουν» τις δραστηριότητές τους και να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα. Στη λίστα έρχεται να προστεθεί τώρα και η Nokia, που διακόπτει τη δράση της στη Ρωσία, με αποτέλεσμα περίπου 2.000 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους.

    «Ήταν ξεκάθαρο στη Nokia από τις πρώτες μέρες της εισβολής στην Ουκρανία ότι η συνέχιση παρουσίας μας στη Ρωσία ήταν αδύνατη», ανέφερε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Πέκα Λούντμαρκ.

    Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή της γνωστής εταιρείας κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ανταγωνίστριας Ericsson που επίσης αποφάσισε να αναστείλει επ’ αόριστον τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και θα βάλει τους 600 υπαλλήλους της σε άδεια μετ’ αποδοχών.

    Η Ρωσία αντιπροσώπευε «λιγότερο από το 2%» του τζίρου της Nokia το 2021 και ο όμιλος τονίζει ότι διατηρεί τις οικονομικές του προβλέψεις για το 2022 «λόγω της έντονης ζήτησης σε άλλες περιοχές».

    Διαβάστε επίσης:

    realme C31 – Οικονομία και επιδόσεις στο… maximum!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles