15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Fiber to the…Yacht! Η πρώτη εφαρμογή υπηρεσίας οπτικής ίνας ως το σκάφος από τη WIND

    Οπτική ίνα ως το σκάφος προσφέρει πλέον η WIND, έχοντας υλοποιήσει την πρώτη σύνδεση σκάφους με υπηρεσίες Fiber στην μαρίνα Καλαμάτας. Το τεχνικό τμήμα της WIND κάλυψε τις ανάγκες των ιδιοκτητών σκαφών να έχουν γρήγορο Internet, επεκτείνοντας το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στην μαρίνα, όπου και κατασκευάστηκε καμπίνα Fiber.

    marina-kalamatas

    Πρόκειται για μια εφαρμογή που εντάσσεται στο γενικό πλάνο επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς της εταιρείας και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε σκάφος που το επιθυμεί να συνδεθεί με ειδικό καλώδιο που έχει εγκατασταθεί στον μόλο ώστε να απολαμβάνουν οι επιβαίνοντες υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, που αγγίζουν τα 200 Mbps.

    «Καθώς οι μαρίνες της χώρας μας αποκτούν ολοένα μεγαλύτερο επενδυτικό και τουριστικό ενδιαφέρον, είναι σημαντικό να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες σκαφών αναβαθμισμένες υπηρεσίες επικοινωνίας. Η πρώτη υλοποίηση οπτικής ίνας ως το σκάφος στη Μαρίνα Καλαμάτας ολοκληρώθηκε με επιτυχία και αποτελεί τον πιλότο για να προχωρήσουμε σε παρόμοιες υλοποιήσεις» σχολιάζει σχετικά ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND, Νίκος Πανόπουλος.

    H WIND συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς όπως ορίζει το 5ετές πλάνο της ύψους 500εκ € .  Ήδη έχουν κατασκευαστεί πανελλαδικά 274.000 γραμμές ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών, με στόχο ως το τέλος του 2019, την επίτευξη κάλυψης περίπου 70% στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles