16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Fight! Η Samsung συγκρίνει το Galaxy Note 10.1 με το νέο iPad

    Μπορεί η ανακοίνωση του “νέου iPad” να μονοπώλησε το ενδιαφέρον χθες, η Samsung όμως δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι δύο εταιρείες είναι γνωστό πως “λατρεύουν να “πολεμούν” η μία την άλλη και να που, για ακόμη μια φορά, αυτό βγαίνει στην επιφάνεια.


    Οι Κορεάτες, λοιπόν, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα συγκριτικό πίνακα, που τοποθετεί το “νέο iPad” δίπλα στη νέα τους 10ιντση ταμπλέτα, το Galaxy Note 10.1, που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες στη Βαρκελώνη, με βασικό χαρακτηριστικό την ύπαρξη ειδικής γραφίδας.

    Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά στα οποία επιλέγει να δώσει έμφαση η Samsung έχουν, πάντως, σχέση με το user interface της συσκευής. Πρώτα απ’ όλα, σημειώνουν ότι το Galaxy Note 10.1 σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το “νέο iPad”. Αυτό είναι αλήθεια, σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε μία από τις εξειδικευμένες εφαρμογές της Samsung που υποστηρίζουν το σχετικό API του Android (ή κάποια άλλη εφαρμογή που το κάνει αυτό). Το δεύτερο χαρακτηριστικό στο οποίο δίνει βαρύτητα η Samsung είναι το ότι το Galaxy Note είναι σχεδιασμένο ώστε να σας παρέχει ακρίβεια στο γράψιμο και τη “ζωγραφική”, καθώς διαθέτει ειδικό σύστημα εισαγωγής με τη βοήθεια της πένας, κάτι που δεν έχει φυσικά το iPad. Και αυτό είναι αλήθεια, καθώς το σύστημα που έχει ενσωματώσει η Samsung είναι πολύ καλύτερο από το να χρησιμοποιήσει κάποιος μία απλή γραφίδα.

    Η κορεατική εταιρεία σημειώνει επίσης ότι το Note μπορεί να διαχειριστεί με ευκολία τις φωτογραφίες αλλά και την επεξεργασία εικόνων. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι υπό συζήτηση, καθώς η δυνατότητα επεξεργασίας εξαρτάται από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Αλλά, με βάση όσα γνωρίζουμε για το S-Pen, φαίνεται ότι τα καταφέρνει ικανοποιητικά.

    Η Samsung δίνει, επίσης, έμφαση στο γεγονός ότι με το Galaxy Note 10.1 μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις σε μία εφαρμογή, ενώ βλέπετε περιεχόμενο σε μία άλλη. Αυτό είναι, αναμφίβολα, ένα μοναδικό χαρακτηριστικό και κάτι που το νέο iPad δεν μπορεί να “μιμηθεί”.

    Επίσης, στέκεται στο ότι η συσκευή της είναι ελαφρύτερη και λεπτότερη (ναι το “νέο iPad” είναι παχύτερο από το παλιό), ενώ διαθέτει ενσωματωμένη infrared port για επικοινωνία με συστήματα home theater, επεκτάσιμη μνήμη μέσω micro SD, καθώς και υποστήριξη USB host για να διαβάζει εξωτερικές συσκευές όπως πληκτρολόγια και ποντίκια. Όλα αυτά είναι αλήθεια, πάντως οι Κορεάτες ξεχνούν να αναφέρουν στη σύγκριση χαρακτηριστικά όπως η ανάλυση της οθόνης, ο επεξεργαστής, η κάμερα, όπου το “νέο iPad” τους νικάει “κατά κράτος”. Ούτε, βέβαια, και το γεγονός ότι η Apple δίνει άμεση διαθεσιμότητα για το “νέο iPad”, ενώ το Galaxy Note αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δύο περίπου μήνες.

    Όπως και να έχει, ρίξτε μία ματιά στο συγκριτικό πίνακα της Samsung και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

    Πηγή: Slashgear

    Related Articles

    15 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles