17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    film.investcyprus.org.cy: Διαδικτυακή πλατφόρμα για την προώθηση της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας στην Κύπρο

    film in cyprus (Small)

    Σε ισχύ τέθηκε πριν από λίγες μέρες, το σχέδιο προώθησης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό μέσω μιας νέας διαδικτυακής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε και φέρει την ονομασία «Film in Cyprus», (film.investcyprus.org.cy), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να υποβάλουν συμμετοχή στο σχέδιο οικονομικών και φορολογικών κινήτρων για τηλεοπτικές παραγωγής στη Κύπρο.

    Πιο συγκεκριμένα, στην πλατφόρμα, ξένοι και Κύπριοι επαγγελματίες του χώρου θα μπορούν να ενημερωθούν για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος στον εν λόγω τομέα. Θα μπορούν επίσης να μάθουν περισσότερα για τις τοποθεσίες του νησιού που δύναται να αξιοποιηθούν για γυρίσματα οπτικοακουστικών παραγωγών, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε λίστα ντόπιων επαγγελματιών με τους οποίους θα μπορούν να συνεργαστούν. Για τον σκοπό αυτό, ντόπιοι επαγγελματίες της οπτικοακουστικής βιομηχανίας θα έχουν την ευχέρεια να εγγραφούν στην Πλατφόρμα και να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ.

    Να σημειωθεί ότι το Σχέδιο παρέχει σε Κύπριους και ξένους παραγωγούς φορολογικά κίνητρα, όπως επιστροφές χρημάτων (cash rebate) μέχρι και 35%, φορολογικές πιστώσεις και εκπτώσεις, καθώς και επιστροφές ΦΠΑ επί επιλέξιμων δαπανών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles