12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Φήμες θέλουν τη Microsoft να «σκοτώνει» τα Windows 10X!

    Τα Windows 10 βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό στο προσκήνιο, για αυτό και είναι απολύτως φυσιολογικό η Microsoft να δουλεύει στην ανάπτυξη του «διαδόχου» τους ή έστω σε κάποιες νέες εκδόσεις που αναμένεται να προσφέρουν ένα αέρα ανανέωσης στο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα. Μια από αυτές τις εκδόσεις είναι και τα Windows 10X, μια ειδική έκδοση του γνωστού OS, η οποία όμως αρχικά είχε προσανατολισμό προς τις foldable συσκευές, όπως είναι για παράδειγμα το Surface Neo, αλλά στη συνέχεια η Microsoft αποφάσισε να εστιάσει και στις single-screen mobile devices, προσφέροντας ένα ειδικά προσαρμοσμένο UI για αυτού του τύπου τις συσκευές.

    Τα Windows 10X γνωρίζαμε ότι το release τους είχε πάει πολλές φορές πίσω, παρόλα αυτά σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές (οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από την ίδια τη Microsoft), ενδέχεται τελικά να μην τα δούμε ποτέ στην κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, η Microsoft στόχευε σε ένα release μέσα στο 2021, όμως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, για αυτό και το πιθανότερο είναι ότι τα Windows 10X να μείνουν για πάντα κλεισμένα στο… συρτάρι. Τα ίδια reports κάνουν λόγο ότι η Microsoft το τελευταίο χρονικό διάστημα αποφάσισε να αλλάξει τη στρατηγική της, για αυτό και στόχος της είναι πλέον η αποκλειστική αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος πυρήνα των Windows 10 και όχι η κυκλοφορία νέων διαφορετικών εκδόσεων. Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι ορισμένες «εναλλακτικές» εκδόσεις των Windows, δεν τα έχουν πάει και πολύ καλά όπως ήταν για παράδειγμα τα Windows RT, για αυτό εάν τελικώς ισχύει ότι τα Widows 10X μας… αποχαιρετούν οριστικά, τότε μάλλον πρόκειται για μια σωστή κίνηση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles