15.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    ΦΗΜΗ: Χωρίς solid-state buttons το iPhone 15 Pro

    Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που παρακολουθούν τα νέα της Apple, ίσως να θυμάσαι τη φήμη που ξεκίνησε από πέρσι και ήθελε τα iPhone 15 Pro να έρχονται με ένα σετ touch-sensitive solid-state buttons.

    Φαίνεται όμως πως τελικά η εταιρεία δε θα αντικαταστήσει τα φυσικά κουμπιά στις συσκευές της, τουλάχιστον όχι για έναν χρόνο ακόμη. Σε σχετική επιστολή, ο προμηθευτής της Apple, Cirrus Logic, αναφέρει τα εξής:

    “Ένα νέο προϊόν που αναφέραμε σε προηγούμενες επιστολές ως προγραμματισμένο να βγει αυτό το φθινόπωρο δεν αναμένεται πλέον να έρθει στην αγορά όπως είχε προγραμματιστεί”.

    Η Cirrus παράγει chip τα οποία τροφοδοτούν τη haptic engine των iPhones. Η Apple αποτελεί το μεγαλύτερό της πελάτη. Το Νοέμβριο η Cirrus ανέφερε στους επενδυτές και τους αναλυτές ότι εργάζεται πάνω σε ένα νέο high-performance mixed-signal (HPMS), που θα φτάσει στα smartphones κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

    Οι αναφορές σχετικά με τα solid-state κουμπιά στα iPhones προέρχονται από τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo, ο οποίος ανέφερε το περασμένο φθινόπωρο ότι η εταιρεία σχεδίαζε να αντικαταστήσει τα volume και power buttons στην επόμενη «ναυαρχίδα» με touch-sensitive buttons. Τον περασμένο μήνα, ο Kuo αναθεώρησε την πρόβλεψή του, σημειώνοντας ότι η Apple αποφάσισε να αλλάξει τα σχέδιά της λόγω «ανεπίλυτων τεχνικών ζητημάτων πριν από τη μαζική παραγωγή». Αν μη τι άλλο, η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια υπενθύμιση για την αντιμετώπιση των πάσης φύσεως με επιφυλακτικότητα, ιδιαίτερα εκείνων που κυκλοφορούν μήνες και μερικές φορές χρόνια πριν το λανσάρισμα ενός προϊόντος.

    Διαβάστε επίσης:

    Samsung: Παρουσίασε το νέο λογισμικό One UI 5 Watch

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles