11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    ΦΗΜΗ: Δική του πόλη ετοιμάζεται να ιδρύσει ο Elon Musk

    Μπορεί τον τελευταίο χρόνο ο Elon Musk να ασχολείται κατά βάση με το Twitter, πλέον όμως είναι έτοιμος να στρέψει την προσοχή του σε ένα νέο έργο. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σκοπεύει να χτίσει μια νέα, εταιρική πόλη για τους υπαλλήλους της Tesla, της Boring και της SpaceX, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal.

    Πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα ότι ο Musk απέκτησε 3.500 στρέμματα γης στο Τέξας, όπου θα χτίσει μια νέα πόλη για να ζήσουν οι εργαζόμενοι των εταιρειών του. Η πόλη θα ονομάζεται Snailbrook, όπως ακριβώς και η μασκότ της εταιρείας Boring.

    Η WSJ επικαλείται επίσημες πράξεις από την κομητεία, καθώς και email σε αξιωματούχους της κομητείας, προκειμένου να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ. Αναφέρει επίσης ότι οι υπάλληλοι της Boring έχουν ήδη κληθεί να υποβάλουν αίτηση για στέγαση, τη στιγμή που το ενοίκιο για ένα σπίτι δύο ή τριών υπνοδωματίων θα ήταν περίπου $800 το μήνα.

    Η φερόμενη πόλη πιθανότατα θα βρίσκεται στην κομητεία Bastrop κοντά στο Ώστιν, αφού ο Musk λειτουργεί εργοστάσια για την Tesla, την Boring και τη SpaceX στην ευρύτερη περιοχή. Μόλις πέρυσι, η Tesla άνοιξε ένα νέο Gigafactory για την κατασκευή οχημάτων στο Ώστιν, μετά τη μετακίνηση του Musk από την Καλιφόρνια το 2020, λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Επιπλέον, η πόλη είναι πιθανό να περιλαμβάνει ένα σχολείο για παιδιά και να διεξάγει τις δικές της δημαρχιακές εκλογές.

    Διαβάστε επίσης:

    Elon Musk: “Στημένο” χαρακτηρίζει το ντοκιμαντέρ του Alex Gibney για τη ζωή του

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles