20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Φήμη: Μαζικές απολύσεις έρχονται στο Twitter από τον Elon Musk

    Η υπόθεση της εξαγοράς του Twitter από το δισεκατομμυριούχο Elon Musk βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος από τον Απρίλιο. Μετά από αρκετούς μήνες, που χαρακτηρίστηκαν από έντονες διαμάχες, τελικά ο CEO της Tesla και της Space X θα αγοράσει το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης έναντι του ποσού των 44 δισ. δολαρίων. Η είδηση αυτή έγινε γνωστή λίγο πριν καταλήξουν στα δικαστήρια οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές. Τώρα, οι φήμες για απολύσεις στο Twitter κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

    Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, στο πλαίσιο της εξαγοράς του Twitter, ο Musk σκοπεύει να απολύσει περίπου το 75% του προσωπικού που εργάζεται στην πλατφόρμα. Αυτό φέρεται να ανακοίνωσε ο ίδιος στους επενδυτές, ακολουθώντας το δρόμο που βαδίζουν οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας αυτή την περίοδο. Οι προσλήψεις έχουν εδώ και καιρό επιβραδυνθεί στην εταιρεία και οι απολύσεις μάλλον είναι μονόδρομος, ανεξαρτήτως από το αν ο Musk εξαγοράσει το Twitter. Αυτή, βέβαια, είναι η μία από τις φήμες που κυκλοφορούν. Σύμφωνα με το Bloomberg, μέσα στο Twitter κυκλοφορεί εσωτερικό σημείωμα που αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν σχέδια για απολύσεις σε όλη την εταιρεία». Ότι θα δούμε αλλαγές μόλις το Twitter περάσει στα χέρια του Musk, αυτό θεωρείται σίγουρo, αφού ο “κροίσος” συχνά γνωστοποιεί τα πλάνα του στα social media. Αναμένεται να δούμε αν οι αλλαγές θα αφορούν και το προσωπικό.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Meta AI Built The First Speech Translator παρουσίασε ο Mark Zuckerberg (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles