19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Firefox Quantum. Διαθέσιμη η beta έκδοση του νέου web browser που είναι δύο φορές ταχύτερος

    Πέρυσι είχαμε γνωρίσει το Project Quantum από την Mozilla και τον Firefox, με την υπόσχεση για μεγάλες αλλαγές στον browser. Τώρα, επιτέλους ο Firefox Quantum εισέρχεται σε φάση beta, κάτι το οποίο αυτομάτως σημαίνει ότι σύντομα θα διατεθεί και επίσημα. Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα για την Mozilla, στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί καλύτερα τον Chrome και υπόσχεται να εκμεταλλευθεί τα πολυπύρηνα setups, είτε τον τρέχουμε σε Windows PC, είτε στην mobile συσκευή μας.

    Firefox Quantum

    Για παράδειγμα, ο Quantum έρχεται με εξολοκλήρου νέα CSS engine η οποία έχει γραφεί στη γλώσσα προγραμματισμού Rust της Mozilla. Σε αντίθεση με τους άλλους browsers, αυτό του επιτρέπει να τρέχει τις διεργασίες μεταξύ πολλών πυρήνων στο σύστημά μας, αντί σε έναν. Το κυριότερο όμως, είναι ότι θέτει προτεραιότητα στα tabs που χρησιμοποιείτε εσείς πιο συχνά. Tabs τα οποία είναι ενεργά και χρησιμοποιείτε κατεβαίνουν και γίνονται render πιο γρήγορα σε σχέση με τα υπόλοιπα που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Σύμφωνα με την Mozilla, αυτό επιτρέπει στον Firefox να χρησιμοποιεί 30% λιγότερη RAM σε σχέση με τον Chrome, ενώ έτσι γίνεται και σημαντικά πιο γρήγορος.

    Δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι ο Firefox Quantum δείχνει σημαντικά πιο διαφορετικός πλέον και ως προς το UI, χάρη στις προσπάθειες του Photon Project. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον Firefox Quantum εδώ. Βέβαια οι χρήστες δεν χρειάζεται να περιμένουν πολύ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στις 14 Νοεμβρίου.  Μπορείτε να κατεβάσετε την beta έκδοση μέσα από τη συγκεκριμένη σελίδα, η οποία είναι διαθέσιμη για Linux, MacOS, Windows, Android, και iOS.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles