21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Τέσσερα γράμματα μόνο. Αυτό δεν πρέπει να το χάσεις

    Υπάρχει σίγουρα κάτι περίεργο στην ατμόσφαιρα των Κάτω Xωρών, που καμία σχέση δεν έχει με τις μυρωδιές των περίφημων cοffee shops που απλώνονται πάνω στην τοπική Γη. Το λένε PAL-V One.

    Το όνομα του δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Αυτό που έχει αξία είναι το ίδιο το προϊόν. Μιλάμε για ένα υβρίδιο μεταξύ αυτοκινήτου και γυροπλάνου, που μπορείς να το οδηγήσεις τόσο στο έδαφος όσο και πάνω από αυτό.

    Μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα, ενώ για τα 0-100 χρειάζεται μόλις 8 δεύτερα από στάση. Δηλαδή γαζώνει. Η λογική στη σχεδίαση του βασίζεται περισσότερο σε μηχανή και λιγότερο σε αυτοκίνητο, ενώ αν τύχει και βρεθείς κοντά σε έναν άδειο αεροδιάδρομο, μπορείς κάλλιστα να το απογειώσεις.

    Πετάει σε ύψος τεσσάρων χιλιάδων ποδιών (περίπου χίλια διακόσια μέτρα), άρα ξεχνάς το άγχος ότι μπορεις να συγκρουστείς με επιβατικά ή εμπορικά αεροσκάφη. Επίσης ο κατασκευαστής του ισχυρίζεται ότι είναι παιχνίδι για να το οδηγήσεις. Αρκεί βέβαια να έχεις τα αντίστοιχα διπλώματα που ορίζει η εκάστοτε τοπική αρχή.

    Αν όλα πάνε καλά και βρεθούν οι επενδυτές που θα στηρίξουν το project (αν έχεις τα φράγκα, μπορείς να γίνεις και εσύ ένας από αυτούς), το PAL-V One θα ανοίξει τα φτερά του το 2014. Οπότε και δεν αποκλείεται να το δεις κάποια στιγμή να κάνει φιγούρες πάνω από το κεφάλι σου.

    Μέχρι τότε ρίξε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί. Ή αν ενδιαφέρεσαι να γίνεις χορηγός κάνε κλικ εδώ. Το project λογικά θα πιάσει.
     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles