24.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
More

    First-generation iPhone πουλήθηκε σε δημοπρασία – Μάθετε το αστρονομικό ποσό!

    Ένα iPhone της Apple του 2007 πωλήθηκε σε δημοπρασία για 190.372,80 δολάρια, δηλαδή 300 φορές πάνω από την αρχική τιμή πώλησής του. Το μοντέλο των 4 GB, που αγοράστηκε αρχικά για 599 δολάρια, ήταν ακόμα στο εργοστασιακό του περιτύλιγμα και σε εξαιρετική κατάσταση, σύμφωνα με τη λίστα της δημοπρασίας. Η LCG Auctions περιέγραψε τη συσκευή ως «δημοφιλές συλλεκτικό αντικείμενο υψηλών προδιαγραφών» και «εξαιρετικά σπάνιο». Η δημοπρασία προσέλκυσε συνολικά 28 προσφορές μετά από αρχική προσφορά 10.000 δολαρίων.

    Η LCG Auctions πούλησε ένα άλλο iPhone πρώτης γενιάς για 63.356 δολάρια το Φεβρουάριο. Μια άλλη εταιρεία, η Wright Auctions, πούλησε ένα iPhone πρώτης γενιάς για 40.320 δολάρια το Μάρτιο. Η LCG περιέγραψε το τηλέφωνο ως «ιερό δισκοπότηρο» μεταξύ των συλλεκτών iPhone λόγω της σπανιότητάς του. “Είναι ασυνήθιστο να βρείτε ένα iPhone πρώτης γενιάς χωρίς ζημιά στην οθόνη του ή σπασμένα κουμπιά”. Ο ιστότοπος δημοπρασιών σημειώνει ότι ο αποστολέας ήταν μέρος της αρχικής ομάδας μηχανικών της Apple όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το iPhone.

    Φέτος συμπληρώνονται 16 χρόνια από τότε που ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs, παρουσίασε το iPhone στο Macworld στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια στις 9 Ιανουαρίου 2007, λέγοντας: «Σήμερα, η Apple πρόκειται να επανεφεύρει το τηλέφωνο».

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles