16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κάθισμα μωρού με βάση για iPad… γιατί;

    Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για ν’ αρχίσει κάποιος να χρησιμοποιεί iPad; Τα 13 θα λέγατε, ε; Κι όμως, σύμφωνα με την Fisher Price, την αρκετά έμπειρη εταιρεία κατασκευής βρεφικών αξεσουάρ και παιχνιδιών, αρκούν μόλις μερικοί μήνες ζωής. Και στηρίζει την πεποίθησή της με την κυκλοφορία ενός relax για μωρά, το οποίο διαθέτει και βάση για iPad.

    Ο «ποιητής» project manager της Fisher Price, προφανώς σκέφτηκε πως, δεν έχει καμία διαφορά για ένα μωρό, να βλέπει μία κουδουνίστρα, ή την οθόνη ενός iPad. Και προφανώς σκέφτηκε πως κάποιος γονέας, θα ήθελε να δοκιμάσει να «κρατήσει απασχολημένο» το μωρό του με κινούμενα σχέδια ή τραγουδάκια και εικόνες που θα έπαιζαν στο iPad του.

    Fisher-Price_newborn-to-toddler-apptivity-seat-crop

    Ακτιβιστές όμως από την Καμπάνια για μία καταναλωτικά ελεύθερη παιδική ηλικία, ξεκίνησαν μία διαμαρτυρία επιδιώκοντας να απαγορευτεί η πώληση αυτού του καθίσματος. Σημειώνουν πως η αδιάκοπη κίνηση στην οθόνη θα κρατά την προσοχή του μωρού αποκλειστικά εκεί, με αποτέλεσμα να μην έρχεται σε επαφή με τους γονείς του και τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ μπορεί να οδηγήσει τους γονείς να το αφήνουν για ώρες στο δωμάτιο και το μωρό να μην τους αναγνωρίζει καν. Οι συμμετέχοντες στην καμπάνια λένε πως «τα μωρά χρειάζονται αγκαλιές και όχι εφαρμογές». Η ένωση παιδιάτρων στις ΗΠΑ συμφωνεί με τους ακτιβιστές και αναφέρει ρητά πως απαγορεύεται η έκθεση των μωρών κάτω των δύο ετών σε ηλεκτρονικές συσκευές, πολλώ δε τέτοιες οθόνες. Λες και δεν έφτανε η λογική να υποδεικνύει κάτι τέτοιο.

    ipad12n-1-web

    Η Fisher Price υποστηρίζει πως γίνεται αποδέκτης μίας αρνητικής online εκστρατείας και ότι το συγκεκριμένο relax, είναι ένα προϊόν με εκπαιδευτικό σκοπό, το οποίο έχει σαφείς οδηγίες για τον χρόνο και την απόσταση έκθεσης του μωρού στην οθόνη του iPad.

    Αν θέλετε να δείτε την online συλλογή υπογραφών για την απόσυρση του βρεφικού καθίσματος relax με βάση για iPad, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

    Κατά τα άλλα… τα σχόλια δικά σας.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles