22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    FixCyprus: τέθηκε σε λειτουργία η νέα εφαρμογή για τις λακκούβες και τις κακοτεχνίες του οδικού δικτύου

    Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα FixCyprus, που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο  συνεργασίας του Τμήματος Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Κέντρου Αριστείας «Κοίος», με σκοπό να συμβάλει στη βελτίωση της υποδομής του οδικού δικτύου και ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

    Πως λειτουργεί

    Η εν λόγω εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές, επιτρέπει στους χρήστες τη συλλογή και καταχώρηση αναφορών, για πιθανές αστοχίες και προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Κύπρου. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή  δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αναφέρουν προβλήματα (π.χ. βλάβες, φθορές, βανδαλισμούς) που εντοπίζουν στο οδικό δίκτυο της Κύπρου, καθώς και άλλους κινδύνους που σε παρεμφερείς υποδομές (π.χ. φώτα τροχαίας, πεζοδρόμια, πινακίδες) που επηρεάζουν την ποιότητα αλλά και την ασφάλεια του δικτύου.

    Οι αναφορές αυτές των πολιτών θα πρέπει να συνοδεύονται από φωτογραφίες και ακριβείς πληροφορίες για τη θέση της αστοχίας ή του προβλήματος, καθώς και σχετικά σχόλια. Η κάθε αναφορά υποβάλλεται αυτόματα στο αντίστοιχο Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Δημοσίων Έργων, το οποίο με τη σειρά του μέσα από την πλατφόρμα διαχείρισης FixCyprus θα αξιολογεί και θα προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες για επιδιόρθωση ή ανάθεσή της σε άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς για ανάλογο χειρισμό.

    Μέσω της εφαρμογής παρέχεται επίσης η δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθούν την πρόοδο της κάθε αναφοράς που υπέβαλαν, η οποία εμφανίζεται στο ιστορικό των αναφορών εντός της εφαρμογής μέχρι και την ολοκλήρωσή της.

    Για μην «χάνεται η μπάλα»

    Ωστόσο, για να καταστεί εφικτό να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα διαπιστώνοντα από τους πολίτες μέσω της εφαρμογής, είναι αναγκαίο να υπάρξει ο ανάλογος συντονισμός, καθώς οι αστοχίες και τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αφορούν συχνά διάφορες κρατικές υπηρεσίες ή και τοπικές διοικήσεις (Έπαρχους, Δήμους και Κοινότητες), αλλά και άλλους φορείς όπως η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας και Αποχετεύσεων, Παρόχους  Τηλεπικοινωνιών κλπ.

    Τέλος, να σημειωθεί ότι η δημιουργία της πλατφόρμας και της εφαρμογής έγινε στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας του Τμήματος Δημοσίων Έργων και του Κέντρου Αριστείας «Κοίος» για τη δημιουργία ενός ψηφιακού διδύμου του οδικού δικτύου του Τμήματος Δημοσίων Έργων, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη ευφυών και βιώσιμων συστημάτων μεταφορών, και το οποίο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles