20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Flashback 2: Επιστροφή στον ξεχωριστό κόσμο του, μετά από… 31 χρόνια! (gameplay trailer)

    Το αρχικό Flashback σίγουρα θα το θυμούνται οι σημερινοί «βετεράνοι» του gaming, κοινώς όλοι εκείνοι που πλέον βαδίζουν στα δεύτερα -άντα τους! Για όσους βέβαια δεν γνωρίζουν καν τι εστί το όνομα: Flashback, το 1992 το γαλλικό studio, Delphine Software είχε κυκλοφορήσει ένα action platform game για την AMIGA που εκείνη την εποχή θεωρήθηκε επαναστατικό, κυρίως για το απίθανο animation και τα visuals του. Ακολουθώντας το εξίσου πετυχημένο Another World, το Flashback εστίαζε στις περιπέτειες την φουτουριστικές περιπέτειες του πράκτορα Conrad B., με το σενάριο να τοποθετείται χρονικά στο μέλλον και συγκεκριμένα στο 2142.

    Ο Conrad λειτουργώντας ως ένας intelligent officer ανακαλύπτει ότι η φυλή των shapeshifting εξωγήινων Morphs έχει διεισδύσει στην ανθρωπότητα κατέχοντας θέσεις κλειδιά, ωστόσο πριν προλάβει να δράσει, αιχμαλωτίζεται από τους Morphs, οι οποίοι σβήνουν τη μνήμη του. Τώρα, ο ήρωας του παιχνιδιού εγκλωβισμένος σε έναν εξωγήινο πλανήτη καλείται να αποδράσει και φυσικά να βρει ξανά τη χαμένη μνήμη μου. Το στοιχείο που κατέστησε το Flashback ιδιαίτερο δεν ήταν άλλο από τη χρήση της τεχνικής του Cinematic 3D rotoscope animation (πάνω σε αυτή την τεχνική είχε αναπτυχθεί και το πρώτο εμβληματικό Prince of Persia).

    Μετά από περίπου 31 χρόνια έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στο σύμπαν του Flashback , με την Microids να ετοιμάζει το sequel, το οποιο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε Xbox Series X/S και Xbox One τον προσεχή Νοέμβριο. Ο κεντρικός πρωταγωνιστής επιστρέφει, όως επίσης και η ξεχωριστή φουτουριστική cyberpunk ατμόσφαιρα. Με αφορμή λοιπόν την επίσημη ανακοίνωση από τους δημιουργούς του παιχνιδιού κυκλοφόρησε και το πρώτο gameplay trailer, το οποίο αν μη τι άλλο είναι πολλά υποσχόμενο… Δείτε το!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles