17.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Φοιτητής πούλησε τις selfies του ως NFTs για 1 εκατ. δολάρια

    Το τελευταίο διάστημα γίνεται αρκετός λόγος για τα NFTs, καθώς πρόκειται για μια ψηφιακή «τρέλα» που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Πρόσφατα μάλιστα, ένας φοιτητής από την Ινδονησία πούλησε ως NFT μια συλλογή από selfies έναντι του ποσού του 1 εκατ. δολαρίων.

    “Ghozali Everyday”

    Ο Sultan Gustaf Al Ghozali, ο οποίος ασχολείται με τους υπολογιστές, έβγαζε φωτογραφίες τον εαυτό του μπροστά σε ένα PC κάθε μέρα για περίπου 5 χρόνια. Σκόπευε να χρησιμοποιήσει αυτή τη συλλογή των περίπου 1.000 φωτογραφιών ως timelapse video για την ημέρα της αποφοίτησής του. Όταν έμαθε όμως για την τεχνολογία blockchain, ο 22χρονος αποφάσισε να ανεβάσει τις φωτογραφίες στην NFT πλατφόρμα OpenSea με τον τίτλο “Ghozali Everyday”.

    Φυσικά, ο ίδιος δεν πίστευε ποτέ ότι κάποιος θα ήθελε να αγοράσει τις selfies του. Η αρχική τιμή για κάθε φωτογραφία ήταν 0.001 ETH δηλαδή περίπου 3 δολάρια. Από τότε όμως έχει αυξηθεί ραγδαία. Πλέον η φθηνότερη selfie του Ghozali κοστίζει 0.24 ETH ή περίπου 786 δολάρια. Μιας και συνολικά υπάρχουν 933 φωτογραφίες, η συνολικά τους αξία έφτασε το λιγότερο τις 733 χιλιάδες δολάρια.

    Αυτή η συλλογή των selfies, που δεν έχει κάποια καλλιτεχνική αξία, ευθύνεται για συναλλαγές 314 ETH, δηλαδή περίπου 1 εκατ. δολάρια. Ο Ghozali, ο οποίος ονειρεύεται να ανοίξει το δικό του animation studio μια μέρα,δήλωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει τα χρήματα και να βγάζει selfies καθημερινά μέχρι να τελειώσει το κολέγιο.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    https://youtu.be/AGq4gPphgJw

    Διαβάστε επίσης:

    Baby Shark: Ξεπέρασε τα 10 δισ. views στο YouTube το δημοφιλές παιδικό τραγούδι

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles