18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Φονικό VR headset κατασκεύασε ο ιδρυτής της Oculus

    Έχουμε δει κατά καιρούς ταινίες στις οποίες ο πρωταγωνιστής παγιδεύεται σε ένα video game και πρέπει να… παλέψει για τη ζωή του. Αν το avatar του καταφέρει να γλιτώσει, τότε σώζεται και ο ίδιος. Σε αντίθετη περίπτωση όμως, το παιχνίδι σηματοδοτεί και το τέλος της ζωής του.

    Πως θα σας φαινόταν αν κάποιος αποφάσιζε να μεταφέρει αυτό το σενάριο στην πραγματικότητα, δημιουργώντας ένα VR headset, το οποίο θα μπορούσε στην κυριολεξία να σκοτώσει τον παίκτη; Διασκεδαστικό;

    Κι όμως η συσκευή αυτή υπάρχει και ο δημιουργός της δεν είναι κάποιος τυχαίος, αλλά ο Palmer Luckey, ο 30χρονος «μάγος» της εικονικής πραγματικότητας και συνιδρυτής της Oculus, της εταιρείας VR που αγόρασε το 2014 το Facebook. Ο Luckey με μια πρόσφατη ανάρτηση εξηγεί αυτό το περίεργο νέο headset, το οποίο χαρακτηρίζει κυρίως ως έργο τέχνης γραφείου, το οποίο δείχνει κάπως έτσι:

    Κι όμως! Αυτό που βλέπουμε στην εικόνα μπορεί να στείλει κάποιον… αδιάβαστο, αφού έχει εκρηκτικά, που ανατινάζουν το κεφάλι του χρήστη. Πως ακριβώς λειτουργεί;

    Σύμφωνα με τον Luckey, ο παίκτης φορά το headset NeveGear και μπαίνει στο παιχνίδι Sword Art Online. Στη συνέχεια πρέπει να πολεμήσει μέσα σε ένα μπουντρούμι 100 ορόφων για να ξεφύγει από τον εικονικό κόσμο ενός τρελού επιστήμονα. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη με τρεις μονάδες εκρηκτικών φορτίων πάνω από την οθόνη που στοχεύουν στο μέτωπο των παικτών. Αν ο παίκτης πεθάνει στο παιχνίδι, ο πομπός θα εκραγεί, εξαφανίζοντας το κεφάλι του. Είναι γεγονός πως δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε σε αυτή την είδηση. Ευτυχώς, το headset δε διατίθεται στην αγορά.

    Διαβάστε επίσης:

    “Φλερτάρει” με την ιδέα μεγάλου John Wick video game η Lionsgate

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles