12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ford, BMW και Honda μειώνουν την παραγωγή τους, λόγω της τεράστιας έλλειψης σε ημιαγωγούς!

    Πάρα τις προσπάθειες των μεγάλων κατασκευαστών hardware, δυστυχώς η τεράστια έλλειψη σε ημιαγωγούς (chips) εξακολουθεί να χειροτερεύει όσο περνάει ο καιρός, χωρίς να έχουμε ενδείξεις βελτίωσης. Η τεράστια ζήτηση λόγω της πανδημίας υπερκέρασε τα διαθέσιμα αποθέματα και τώρα ο κόσμος της τεχνολογίας αντιμετωπίζει μια κρίση που είναι πρωτόγνωρη και η οποία δεν είχε εμφανιστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Και όταν μιλάμε για παγκόσμια κρίση, η έλλειψη σε κυκλώματα και ημιαγωγούς, δεν επηρεάζει μόνο τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τους κατασκευαστές καρτών γραφικών, gaming κονσολών και hardware components, αλλά δυστυχώς επεκτείνετε και σε άλλους παραγωγικούς τομείς όπως είναι η αυτοκινητοβιομηχανία.

    Συγκεκριμένα, οι Ford, ΒMW και Honda βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κόκκινο και πρόκειται να λάβουν έκτακτα μέτρα μειώνοντας την παραγωγή των εργοστασίων τους για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Ειδικότερα, η Ford ανακοίνωσε ότι η έλλειψη σε chips θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα για το τρέχον οικονομικό τρίμηνο, ενώ η ιαπωνική Honda την ακολούθησε ανακοινώνοντας την διακοπή της παραγωγής σε 3 εργοστάσια της για περίπου 5 με 6 μέρες μέσα στο Μάιο. Επιπλέον, και η BMW παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις αμαξιών που φεύγουν από τα εργοστάσια της στη Γερμανία και στην Αγγλία, ενώ και η Porsche ενημερώνει τους πελάτες της ότι θα πρέπει να περιμένουν 3 επιπλέον μήνες για να παραλάβουν τα αμάξια που έχουν παραγγείλει. Τα περισσότερα σύγχρονα αμάξια χρησιμοποιούν ημιαγωγούς για τα ηλεκτρονικά τμήματά τους, όπως για παράδειγμα είναι τα βοηθητικά συστήματα οδήγησης, το parking assist, το anti-lock braking κ.ά.

    Το φαινόμενο της έλλειψης στη διαθεσιμότητα των chips βρίσκεται στη κορύφωση του και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει μέρος της καθημερινότητας μας για όλο το 2021. Οπότε δεν μας απομένει τίποτα άλλο παρά να κάνουμε υπομονή…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles