23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Φορολογικά κίνητρα και για τους εταιρικούς επενδυτές που επενδύουν σε μικρές και μεσαίες καινοτόμες επιχειρήσεις

    Νομοσχέδιο με το οποίο τροποποιείται ο περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμος, ώστε η υφιστάμενη φορολογική απαλλαγή για ποσό επένδυσης σε εγκεκριμένη Μικρή και Μεσαία Καινοτόμα επιχείρηση να διευρυνθεί και για εταιρικούς επενδυτές πέραν των φυσικών προσώπων, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Το νομοσχέδιο περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην ενότητα 3.2 «Ενισχυμένη Έρευνα και Καινοτομία», όπου στοχεύεται η παροχή φορολογικών κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας.

    Σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νομοσχεδίου το φορολογικό πλεονέκτημα θα υπολογίζεται ως το 30% του ποσού που επενδύεται για επένδυση ιδίων κεφαλαίων από νομικό πρόσωπο σε εγκεκριμένη μικρή και μεσαία καινοτόμα επιχείρηση, νοουμένου ότι η έκπτωση αυτή δεν θα υπερβεί το 50% του φορολογητέου εισοδήματος του νομικού προσώπου και δεν θα υπερβεί το ποσό των €150.000.

    Σημειώνεται ότι η ημερομηνία έναρξης του υπό αναφορά πλαισίου θα είναι η 14η ημέρα Φεβρουαρίου, 2022, ημερομηνία λήψης της απόφασης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Το νομοσχέδιο αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για μελέτη και ψήφιση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles