24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Φόρους “ρεκόρ” θα καταβάλει στο κράτος ο Έλον Μασκ! Ξεπερνούν τα 11 δισ. δολάρια

    Ο Έλον Μασκ, πριν από λίγο καιρό ανακηρύχθηκε ως το “Πρόσωπο της Χρονιάς” για το 2021 από το περιοδικό Time και τους Financial Times. Παρόλα αυτά, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο θα αναγκαστεί να βάλει αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού φέτος θα πληρώσει φόρους που ξεπερνούν τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως επισήμανε και ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

    Η συγκεκριμένη ανάρτησή του προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι «καλύτερα να τα δώσει αλλού αυτά τα λεφτά και να βοηθήσει κόσμο, παρά να τα δώσει στο κράτος» ενώ άλλοι έγραψαν ότι «με τόσα λεφτά που έχει, δεν θα τον επηρεάσουν καθόλου οι φόροι».

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Space X, πριν προχωρήσει στην πρόσφατη πώληση μετοχών του, είχε οργανώσει ψηφοφορία στο Twitter, προκειμένου να αποφασίσει το κοινό ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του. Οι ακόλουθοί του τάχθηκαν υπέρ της πώλησης ενός μέρους των μετοχών της Tesla, με αποτέλεσμα ο Μασκ να ξεκινήσει τη διαδικασία. Οι φόροι επί των πωλήσεων εκτιμάται ότι κυμαίνονται μεταξύ 11 και 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα ποσό “ρεκόρ” για ετήσιο φόρο που καταβάλλεται από ένα μόνο άτομο.

    Διαβάστε επίσης: Facebook: Αναδείχθηκε με… διαφορά η χειρότερη εταιρεία για το 2021 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles