22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Φωτογραφία της Ελλάδας από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ανέβασε στο Twitter Ρώσος κοσμοναύτης

    Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα που είναι γνωστή στα πέρατα του κόσμου για τις φυσικές ομορφιές και τις μαγικές της παραλίες. Έχουμε συνηθίσει να τη θαυμάζουμε μέσα από πλοία ή κάποιο αεροπλάνο, αλλά πόσες φορές είχαμε την ευκαιρία να τη δούμε από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό;

    Ο Ρώσος κοσμοναύτης Anton Shkaplerov, διοικητής αυτή την περίοδο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), τράβηξε μια φωτογραφία ενός μέρους της Ελλάδας από ψηλά, την οποία ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter. Η φωτογραφία συνοδεύεται από το σχόλιο “Συνεχίζουμε το ταξίδι μας γύρω από τον μεγάλο πλανήτη μας. Σήμερα έχουμε την Ελλάδα, έναν αληθινό τουριστικό παράδεισο με θαυμάσιες υποδομές και ποικιλία ευκαιριών για όλων των ειδών τις διακοπές”.

    Δείτε την ανάρτηση στο Twitter

    Ο Anton Shkaplerov είναι πρώην σμήναρχος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και βετεράνος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, έχοντας συμμετάσχει σε τέσσερις διαστημικές αποστολές με συνολική παραμονή πάνω από 530 μέρες στο διάστημα, ενώ έχει και πάνω από 14 ώρες διαστημικών περιπάτων.

    Αυτή τη φορά έφθασε στον ISS στις 5 Οκτωβρίου, με ένα σκάφος Soyuz MS-19, μαζί με τον σκηνοθέτη Κλιμ Σιπένκο και την ηθοποιό Γιούλια Πέρεσιλντ (που γύρισαν την πρώτη ταινία στον ISS), ενώ στις 6 Νοεμβρίου ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητή του ISS.

    Διαβάστε επίσης: Υπό ανάπτυξη ρομπότ που θα ελέγχονται από τη σκέψη παράλυτων ασθενών – Έλληνας ο επικεφαλής της ομάδας (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles