12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Framework: To ξεχωριστό modular notebook, το οποίο το φτιάχνεις όπως θες!

    Τα laptop σίγουρα δεν φημίζονται για το υψηλό επίπεδο customization που δίνουν στα χέρια του χρήστη τους. Λίγη παραπάνω RAM ή ένας νέος σκληρός αυτή είναι μια δυνατότητα που παρέχεται στα περισσότερα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά, ωστόσο η Framework μια νέα εταιρεία τεχνολογίας επιχειρεί να το πάει ένα βήμα… παραπέρα, παρουσιάζοντας ένα laptop, που είναι εντελώς… modular. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε hardware part θεωρεί ότι ταιριάζει καλύτερα στον φορητό υπολογιστή του, με το κάθε κομμάτι του hardware να είναι upgradeable.

    To Framework laptop διαθέτει περίβλημα από αλουμίνιο (15.8mm πάχος και 1.3 κιλά σε βάρος) και έρχεται με 3:2 οθόνη στις 13.5 ίντσες (ανάλυση στα 2256×1504 pixels), 1080p webcam, μπαταρία στα 55Wh και μπορεί να «φιλοξενήσει» Intel CPUs που ανήκουν στην οικογένεια Tiger Lake (Core i5-1135G7, i7-1165G7 ή i7-1185G7).  Από εδώ και στο εξής είναι όμως είναι που τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα, το Framework laptop δεν «περιορίζεται» από την CPU/GPU επιλογή που θα κάνετε αρχικά, καθώς το mainbobard του είναι πλήρως upgradeable, έτσι ώστε μπορείτε να τοποθετήσετε μια ακόμη καλύτερη CPU. Παράλληλα, το Framework laptop έρχεται με ένα εύκολο expansion card system, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να εναλλάσσει τα πλευρικά ports του φορητού υπολογιστή του. Συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε από USB-A, USB-C, HDMI, DisplayPort, MicroSD, γρήγορες ειδικές expansion cards αποθήκευσης, audio based κάρτες και άλλου τύπου.

    Και έχει και συνέχεια, καθώς με το Framework μπορείτε να αλλάξετε πλήρως το keyboard, το χρώμα για το display bezel, τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, τη RAM, αλλά και τη Wi-Fi card. Μάλιστα, τα hardware parts που αφορούν στο display, τη μπαταρία και το keyboard μπορούν αντικατασταθούν εύκολα, εξαιτίας του ειδικού QR κωδικού που βρίσκεται πάνω στη συσκευασία, έτσι ώστε να γνωρίζετε ποιο part πάει πού.

    Σύμφωνα με τους εμπνευστές του εν λόγω  concept που επιχειρεί να μεταφέρει την επεκτασιμότητα των desktop PCs σε ένα laptop, το Framework θα είναι διαθέσιμο στην αγορά των Η.Π.Α μέσα στο καλοκαίρι του 2021. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την τιμή, τα τελικά specs και τη δυνατότητα για pre-ordering θα γίνουν διαθέσιμες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles