19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Frankenweenie: O Tim Burton εμπνέεται από το παρελθόν του

    O σπουδαίος αυτός οραματιστής σκηνοθέτης, με τη μοναδική, σκοτεινή, γοτθική άποψη, πέρασε τα πρώτα του δημιουργικά χρόνια στην Disney, βλέπε περίοδο 1979-1985. Εκεί, ανάμεσα στα βαρετά διαδικαστικά που του έριχναν το ηθικό, έβρισκε το χρόνο να γυρίζει τις δικές του, πρώτες, μικρού μήκους ταινίες, το Vincent (1982) και το Frankenweenie (1984). Αύριο λοιπόν θα απολαύσουμε το δικό του μεγάλου μήκους stop motion remake του Frankenweenie, μία δουλειά που μέχρι στιγμής έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές όπου έχει προβληθεί στο εξωτερικό.

    Ο Tim Burton επιστρέφει στο παρελθόν του και μιλάει εκ νέου για την ιστορία του μικρού Victor που, αφού θα χάσει τον αγαπημένο του σκύλο Sparky, θα επιστρατεύσει την επιστήμη για να τον επαναφέρει στη ζωή. Το θέμα είναι πως ο Sparky θα προκύψει… κάτι διαφορετικό από ένας απλός σκύλος. Ο Victor θα προσπαθήσει να τον κρύψει, ωστόσο η πόλη αντιμετωπίζει ήδη το τετράποδο δημιούργημά του ως ένα τέρας…

    30 χρόνια μετά το πρώτο live-action μικρού μήκους φιλμ, ο cult δημιουργός θυμάται σ’ αυτή την ασπρόμαυρη συγκινητική ταινία τα πρώτα του χρόνια, προσθέτοντας μεγάλη διάρκεια, τρισδιάστατο animation, και φυσικά την γνωστή του Burton-ική αντίληψη. Για τις ανάγκες της ταινίας κατασκευάστηκαν πάνω από 200 κούκλες και σκηνικά, παλιοί και καλοί συνεργάτες του (Winona Ryder, Catherine O’Hara, Martin Short, Martin Landau) δάνεισαν τις φωνές τους, ενώ κλασικές ιστορίες τρόμου έδωσαν έμπνευση για τα ονόματα των χαρακτήρων.

    Απλά ο Tim Burton βρίσκεται ξανά στο animation στοιχείο του…


     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles