12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    “Φρένο” στις απάτες από την Ε.Ε! Νέοι κανόνες για συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

    Αρκετές συζητήσεις γίνονται τα τελευταία χρόνια για τα κρυπτονομίσματα, αφού πρόκειται για ένα σχετικά νέο πεδίο δραστηριότητας που αφήνει περιθώρια μεγάλου κέρδους, προσελκύοντας παράλληλα και αρκετούς… απατεώνες.

    Στο πλαίσιο αυτό, νέους κανόνες για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να προστατεύσει τους καταναλωτές και τους παρόχους υπηρεσιών από δυσάρεστες εκπλήξεις. Μέχρι σήμερα, στην αγορά των κρυπτονομισμάτων υπήρχαν λίγοι ή και καθόλου κανόνες για τους επενδυτές, σε σχέση με την παραδοσιακή χρηματιστηριακή αγορά. Το σχέδιο “MiCA” (markets in crypto-assets) όμως είναι σχεδιασμένο να αποτελέσει την απάντηση σε απάτες, παράνομη δραστηριότητα ή τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, που έχουν συνδεθεί με δημοφιλή κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin και το Ether.

    «Στην Άγρια Δύση του κόσμου των κρυπτονομισμάτων, το MiCA θα αποτελέσει τον παγκόσμιο ρυθμιστή», ανέφερε ο MEP της Γερμανίας Stefan Berger σε δήλωσή του.
    Οι νέοι κανόνες προβλέπουν ότι, όταν ένα κρυπτονόμισμα αλλάζει χέρια, οι πληροφορίες πηγής και χρήστη θα πρέπει να αποθηκεύονται και στις δύο πλευρές της μεταφοράς. Στη συνέχεια, οι εταιρείες κρυπτογράφησης οφείλουν να προωθήσουν τις πληροφορίες στις Αρχές που ερευνούν εγκληματικές δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα χρήματος ή η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυκλοφοριακό «χάος» από ακινητοποιημένα ρομποταξί στους δρόμους του San Francisco (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles