23.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Φθηνότερο Vision Pro αναπτύσσει η Apple – Πως σχεδιάζει να ρίξει το κόστος του headset

    Παλαιότερα δημοσιεύματα έχουν αναφέρει ότι η Apple σκοπεύει να λανσάρει μια πιο οικονομική έκδοση του Vision Pro AR/VR headset. Τώρα όμως ο γνωστός αναλυτής Mark Gurman έρχεται να ρίξει λίγο περισσότερο φως, εξηγώντας ότι το πρώτο χαρακτηριστικό που θα κοπεί για να πέσει το κόστος είναι το EyeSight.

    Η λειτουργία EyeSight απαιτεί αρχικά εξωτερική οθόνη OLED και είσοδο για κάμερες και αισθητήρες μέσα στο headset. Η παράλειψη αυτών σίγουρα θα βοηθούσε την Apple να μειώσει σημαντικά την τιμή, αφού ο στόχος της φέρεται να είναι να πέσει στα 1.500 με 2.500 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φήμες του προηγούμενου διαστήματος ανέφεραν ότι το φθηνότερο Vision Pro θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2025, ενώ το hardware upgrade στην υπάρχουσα έκδοση πιθανότατα θα αναβληθεί μέχρι το 2027.

    Ο Gurman επίσης αναφέρει επίσης ότι έρχονται και κάποια προϊόντα που λειτουργούν με Apple M3, όπως τα MacBook Pro, MacBook Airs και iPad. Η Apple φέρεται να έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη όλων των συσκευών, αλλά η ημερομηνία ανακοίνωσης παραμένει ακόμα άγνωστη. Δεν θα είναι αυτός ο μήνας, όμως.  Το νέο iPad Pro, για παράδειγμα, φημολογείται ότι θα φτάσει με οθόνη OLED, ανανεωμένο σχεδιασμό, νέο Magic Keyboard και ταχύτερο τσιπ.  Τα MacBook Pro με τσιπ M3 Pro και M3 Max έχουν προγραμματιστεί για κυκλοφορία την άνοιξη του 2024 και η μαζική παραγωγή τσιπ πλησιάζει γρήγορα. Δυστυχώς, το Airs θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, πιθανότατα το επόμενο καλοκαίρι.

    Διαβάστε επίσης:

    Περικοπές και στην Qualcomm! Πάνω από 1.200 απολύσεις φέρνει η μείωση των εσόδων

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles