21.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
More

  Funifi: Μια νεοσύστατη κυπριακή εταιρεία βρήκε την λύση για να κάνουν τα παιδιά δουλειές στο σπίτι!

  Είναι γεγονός ότι πολλοί γονείς σε όλο τον κόσμο, ψάχνουν «εναγωνίως» να βρουν τρόπους να  παροτρύνουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν και να κάνουν δουλειές του σπιτιού. Λύση στο πρόβλημα αυτό, και μάλιστα.. ψηφιακά, έδωσε μια νεοσύστατη κυπριακή εταιρεία, η Funifi, που δημιούργησε μία διαδικτυακή πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για να παρακινήσει τα παιδιά να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού μαθαίνοντας τα να είναι πιο υπεύθυνα και ανεξάρτητα.

  FunifiLOGO

  Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς αναθέτουν τις δουλειές στα παιδιά τους μέσω μίας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, και τα παιδιά κερδίζουν βαθμούς για κάθε δουλειά που διεκπεραιώνουν. Έπειτα μπορούν να εξαργυρώσουν τους βαθμούς τους με ψηφιακά είδη, εφαρμογές ή παιχνίδια, χρόνο ομιλίας στο κινητό ή συνδρομές σε δημοφιλείς υπηρεσίες. Η εφαρμογή βοηθά τους γονείς να επικοινωνούν καλύτερα με τα παιδιά τους με ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό τρόπο.

  Η Funifi αποτελείται από τους Andrew Michael, George Vou, Ντένη Κωνσταντίνου, Lachlan Hespe, Χρυσοβαλάντη Αναστασίου και Κυριάκο Γεωργίου, μία δυνατή ομάδα έξυπνων και δραστήριων νεαρών που κέρδισαν το 3ο βραβείο στο Startup Live Cyprus. Η ομάδα επικεντρώθηκε στο να κτίσει μία σπουδαία εταιρεία πάνω σε μία σπουδαία ιδέα κι έτσι προχώρησε σε συμμετοχή στο Startupbootcamp στην Κοπεγχάγη. Μετά από τρεις μήνες εκτενούς δικτύωσης στο bootcamp, οι νεαροί αυτοί επιχειρηματίες κατάφεραν να εντυπωσιάσουν και να πείσουν διεθνή δίκτυα επενδυτών για να στηρίξουν την εταιρεία με επένδυση 450 000 δολαρίων. Ο κύριος Claus Meldgaard Rasmussen, ένας από τους εκπροσώπους των δικτύων επενδυτών, δήλωσε: «Το Funifi είναι ένα πολύ συναρπαστικό έργο για εμάς. Εκτός από το ότι συνεργαζόμαστε με μία απίστευτα ταλαντούχα ομάδα αφοσιωμένων ανθρώπων, είναι σημαντικό για εμάς το ότι ασχολούμαστε με ένα θέμα που αφορά την κάθε οικογένεια στον πλανήτη που εμείς ως επενδυτές βλέπουμε σαν μία τεράστια αναπτυσσόμενη αγορά. Επιπρόσθετα, η ανάμειξή μας σε ένα τόσο ενδιαφέρον προϊόν που έρχεται στην αγορά χάρη σε αυτή την υπέροχη ομάδα, μας προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση αφού μας δίνει την ικανότητα να επενδύσουμε σε μία γεωγραφική περιοχή που προσφέρει ένα πολύ ενθαρρυντικό επιχειρησιακό περιβάλλον για νεοφυείς εταιρείες να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ευμάρεια, και μας παρακινεί να συνεργαστούμε σε έργα τα οποία στηρίζονται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

  Funifi Team1

  Αυτό που παρατηρείται εδώ είναι η αρχή της δημιουργίας μίας καινούριας βιομηχανίας στην Κύπρο. Τα start-ups στον τομέα του ICT/web, όπως η Funifi, συμβάλλουν στη δημιουργία νέων τρόπων σκέψης, νέων θέσεων εργασίας και προβάλλουν την προοπτική της Κύπρου να γίνει ένα Τεχνολογικό Κέντρο. «Οι μεγαλύτερες καινοτομίες συχνά έρχονται σε περιόδους κρίσης», λέει η ομάδα του Funifi, «επομένως τώρα είναι η ώρα για οποιονδήποτε έχει μια καταπληκτική ιδέα να ακολουθήσει μία καριέρα στην επιχειρηματικότητα στον τομέα του ICT/web. Αποδέξου την πρόκληση και την αβεβαιότητα. Μην περιμένεις, κάνε την αρχή, να είσαι επίμονος και φρόντισε να έχεις γύρω σου καλούς ανθρώπους».

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles