18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    «Φύγαμε» – Η παιδική ταινία της χρονιάς κυκλοφορεί στις 5 Μαρτίου

    Η νέα παιδική ταινία «Φύγαμε» (στα αγγλικά “Onward”) κυκλοφορεί στις 5 Μαρτίου και θα «τρελάνει» μικρούς και μεγάλους. Μία πρωτότυπη περιπέτεια από την Pixar φέρνει τη μαγεία στη μεγάλη οθόνη και στη ζωή δύο νεαρών ξωτικών που ζουν μία απρόβλεπτη, συγκινητική και ξεκαρδιστική περιπέτεια χάρη σε ένα ξόρκι που πήγε στραβά.

    Σε ένα σύγχρονο παράλληλο σύμπαν, όπου τίποτα δεν είναι όπως το ξέρουμε, συναντάμε ξωτικά-έφηβους, μονόκερους-χαμίνια, δράκους-κατοικίδια, Κενταύρους-αστυνόμους και πολλά άλλα μυθικά, αξέχαστα πλάσματα.

    Τη συναρπαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων σκηνοθετεί ο ταλαντούχος Dan Scanlon (Μπαμπούλες Πανεπιστημίου) που συνυπογράφει το σενάριο.

    Τι θα δούμε στην νέα ταινία «Φύγαμε»; Ετοιμαστείτε!

    Δύο αδέλφια-ξωτικά έχουν την ευκαιρία να φέρουν τον πατέρα τους ξανά στη ζωή για μία μέρα χάρη σε ένα μαγικό ραβδί και ένα ξόρκι που έχει αφήσει πίσω για τα παιδιά του. Έτσι, ξεκινάει μία απίθανη περιπέτεια που τους αποκαλύπτει ότι υπάρχει ακόμα μαγεία εκεί έξω. Η ταινία διαρκεί 102’.

    φύγαμε φύγαμε

    5 Μαρτίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood – Μεταγλωττισμένο και με υπότιτλους

    Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Φύγαμε» (“Onward”)

    «Φύγαμε» – Πατέρας και γιοι

    Η ιστορία του «Φύγαμε», μας συστήνει τον Ίαν, ένα ξωτικό που έχει χάσει τον πατέρα του πριν γεννηθεί. Ανασφαλής και εσωστρεφής, ο Ίαν λαχταρά να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και δύναμη. Είναι σίγουρος ότι αν είχε μεγαλώσει με τον μπαμπά του, θα τα είχε και τα δύο. «Είναι ντροπαλός και άτσαλος» λέει ο σκηνοθέτης. «Τον κάναμε ταίρι με τον ατίθασο και χαοτικό μεγάλο αδελφό, τον Μπάρλεϊ, που όλο του προκαλεί προβλήματα. Ο Μπάρλεϊ θέλει να του μάθει τη ζωή, αλλά ο Ίαν δεν είναι σίγουρος ότι ο Μπάρλεϊ ξέρει για τι πράγμα μιλάει».

    Ο Ίαν γίνεται 16 και θέλει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά να γίνει καλύτερος, πιο θαρραλέος, πιο πολύ σαν τον μπαμπά του. Οπότε, όταν η μαμά δίνει στα αγόρια ένα δώρο που είχε αφήσει ο πατέρας τους, ο Ίαν βλέπει μια ευκαιρία να αποκτήσει αυτό που ονειρευόταν, να έχει την καθοδήγηση του πατέρα του. «Ο μπαμπάς άφησε ένα γράμμα για τους γιους του μαζί με ένα μυστήριο ξόρκι που τους εξασφαλίζει μία μέρα ακόμα μαζί του. Όταν αρρώστησε, ήθελε να έχει έναν τρόπο να τους ξαναδεί να μεγαλώνουν».

    φύγαμε φύγαμε

    Ο Μπάρλεϊ αρπάζει την ευκαιρία, αφού πάντα πίστευε στη μαγεία. Αλλά το ξόρκι δεν πάει κατ’ ευχήν. «Καταλήγουν να έχουν μόνο τα πόδια του μπαμπά τους, που είναι ολοζώντανα» λέει ο σκηνοθέτης. «Έχουν 24 ώρες για να βρουν τρόπο να τον επαναφέρουν ολόκληρο πριν εξαφανιστεί τελείως».

    Γνωρίστε τον Ίαν Λάιτφουτ με τη φωνή των Tom Holland/Ανδρέα Καρτσάτου

    Ένα 16χρονο ξωτικό που λαχταρά τον πατέρα, τον οποίο έχασε πριν γεννηθεί. Είναι γλυκός, αποφασιστικός, καλοπροαίρετος, αλλά του λείπει η αυτοπεποίθηση και μερικές φορές τον κυριεύει η νευρικότητα του. Είναι σίγουρος ότι αν είχε την καθοδήγηση του μπαμπά του, η ζωή δεν θα ήταν περίπλοκη και ανάστατη. «Είναι λίγο εσωστρεφής, όπως εγώ» παραδέχεται ο σκηνοθέτης. «Είναι λογικός και πρακτικός. Καταλαβαίνει τον κόσμο και θέλει να ζήσει όπως κάθε 16χρονος. Δεν θέλει να αλλάξει τον κόσμο, προτιμά να περνάει απαρατήρητος».

    φύγαμε φύγαμε

    Το απρόσμενο δώρο του πατέρα του για τα γενέθλια του τον οδηγεί σε μία καταλυτική αναζήτηση, αλλά δεν είναι σίγουρος αν ο φαντασιόπληκτος αδελφός του Μπάρλεϊ μπορεί να τους οδηγήσει κάπου. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ενώ ο Ίαν μπορεί να κάνει μαγικά, είναι ο Μπαρλεϊ που καταλαβαίνει πώς λειτουργεί η μαγεία. «Ο Ίαν τελικά καταλαβαίνει ότι μπορεί να εκτελέσει το ξόρκι του πατέρα του, αλλά δεν είναι αρκετά ικανός για να το ολοκληρώσει. Ο Μπάρλεϊ πάει να βοηθήσει, αλλά ο Ίαν φοβάται ότι η βοήθεια του θα κάνει τα πράγματα χειρότερα».

    Ο Scanlon λέει ότι η μαγεία είναι μεγάλο μέρος της πλοκής, αλλά η ιστορία δεν αφορά μόνο τα ξόρκια και το θέαμα. «Η μαγεία είναι μία μεταφορά για τις δυνατότητες που έχουμε μέσα μας» λέει. «Για να κάνεις μαγικά, πρέπει να πάρεις ρίσκα. Να πιστέψεις στον εαυτό σου. Να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Να ακούς».

    Η απολαυστική φυσιογνωμία του Ίαν είναι εμπνευσμένη από έναν υπάλληλο της Pixar, που έτυχε να εκφράζει όλη την ντροπαλή και αστεία ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα.

    Ο φασαριόζος Μπάρλεϊ Λάιτφουτ με τη φωνή των Chris Pratt/Δημήτρη Σάρλου

    Είναι ένας μεγαλόσωμος, φασαριόζος 19χρονος, που αγαπά τη μαγεία όσο τίποτα. Ένα ξωτικό που είναι ελεύθερο πνεύμα, παθιασμένο με το παρελθόν. Δεν τα πάει καλά με το παρόν. Η περιπέτεια που ζει με τον αδελφό του τού δίνει φτερά. Περίμενε μια ολόκληρη ζωή αυτή τη στιγμή, αλλά τελικά δεν είναι τόσο έτοιμος όσο νομίζει.

    Η τρελή του προσωπικότητα εκδηλώνεται μέσα από τον τρόπο που κινείται, ζει την κάθε στιγμή και παίρνει ρίσκα. Δεν τον νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι για αυτόν και έχει πάντα ένα γελάκι σαν απάντηση.

    Η Λόρελ Λάιτφουτ με τη φωνή των Julia Louis-Dreyfus/Σοφίας Τσάκα

    Μία δουλευταρού, σαρδόνια και αφοσιωμένη μητέρα που δίνει την καρδιά της σε ό,τι κάνει. Η Λόρελ έχασε τον άντρα της πριν χρόνια, αλλά η αποφασιστικότητα της τη βοήθησε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να κάνει το καλύτερο για τα παιδιά της, τον Ίαν και τον Μπάρλεϊ. Είναι αστεία και ταυτόχρονασκληρή, ευαίσθητη και τρομαχτική την ίδια στιγμή.

    Εμφανισιακά, η επιβλημτική κορμοστασιά της μοιάζει με αυτή του μεγάλου της γιου Μπάρλεϊ, αλλά η φυσιογνωμία της μαλακώνει χάρη στις χαριτωμένες φακίδες του Ίαν.

    Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται επίσης: Ζωή Ρηγοπούλου, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Χρήστος Θάνος, Βίνα Παπαδοπούλου, Σοφία Καψαμπέλη, Κατερίνα Γκίργκις, Θανάσης Κουρλαμπάς, Βασίλης Μήλιος

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles